collapse

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Het huwelijk / Beperkte plaatsen: koppels opsplitsen?
« Laatste bericht door 16cloud Gepost op 31 augustus 2020, 02:52:33 »
Hi allemaal,

Ik zit al een tijd met een enorme spagaat in m’n hoofd, wil daarom graag weten wat jullie kijk is op deze kwestie.

Na lang zoeken heb ik mijn droomlocatie gevonden. Het is niet perfect (welke locatie is dat wel..), maar de hele sfeer & omgeving is precies iets wat bij mijn verloofde en mij past.

Helaas is het (enige) nadeel van die locatie ook direct nu het knelpunt bij de gastenlijst.
Voorop gezet: mijn verloofde en ik willen geen sowieso geen poespas & grote bruiloft, wij houden zelf meer van een intieme, klein feest. Dat sluit goed aan bij de gekozen locatie, want die biedt voor de ceremonie plek voor slechts een klein aantal gasten. Alleen familie en beste vrienden dus.

Het probleem is nu dat er een aantal goede vrienden zijn (van hem) die we in principe ook graag bij de ceremonie willen hebben. Alleen is er dan geen plek meer voor hun partner. Dit is geen kwestie van principe of budget, het past gewoon echt niet.

Ik ben heel erg van de “ons bruiloft, onze wensen”, want wil ervoor waken dat de bruiloft een evenement wordt waarbij we iedereen willen pleasen. Bovendien zien we die partners van die vrienden nooit, sommigen heb ik zelfs nooit ontmoet. Dus in mijn hoofd was het simpel: die vrienden uitnodigen als daggast en dan hun partner vanaf dinner + feest.. Wat ik zelf eigenlijk al vrij sympathiek vind haha.

Maar heb wat lopen googlelen en reacties over “koppels opslitsen” op verschillende sites gelezen, waardoor ik nu toch heel erg ga twijfelen. Er wordt behoorlijk fel op gereageerd.

Is het echt zó onbeschoft? Andersom zou ik het namelijk snappen, maar dat ligt misschien aan mij. Eigenlijk zit ik nu in een driespagaat:
- die vrienden niet als daggast uitnodigen, maar als avondgast samen met hun partners. Wat jammer is, want hij wil ze er wel graag bij.
- die partners toch wel als daggast uitnodigen, waardoor we moeten wijken naar een andere locatie (al vind ik dit wel van de zotte: wij moeten onze droomlocatie laten varen om mensen uit te nodigen die zich anders achtergesteld voelen).
- die vrienden als daggast en hun partners als avondgast. Wel vooraf met die vrienden al bespreken dat de locatie erg beperkt is qua plekken en desnoods hun zelf de keus geven hoe ze uitgenodigd willen worden? Misschien blijkt wel dat ze het allemaal begrijpen en dan was mijn hele getob voor niks ;).

Ik vind het lastig hoor... hoe ver ga je om je gasten te pleasen, maar hoe blijf je tegelijkertijd dichtbij jezelf en je eigen wensen...
2
Huwelijksdata / Trouwen najaar buiten ja of nee
« Laatste bericht door Jessica507 Gepost op 20 juli 2020, 21:54:44 »
Ik had hier een vraag gesteld maar 3 weken later  heeft nog niemand gereageerd. Wat heeft het forum dan voor nut?
3
Een zure, rotte appel die een jaar na de trouw nog blijft nazinderen! Daarom onderstaande boodschap...

De trouwjurk, één van de voornaamste zaken waar een vrouw naar uitkijkt (de mooiste dag van je leven... zoals de slogan het mooi verwoordt) is door deze shop in België (Mia Monta België) een nachtmerrie van 800 Euro geworden! Na passen van jurk in midden van de winkel leek alles mooi in orde. Bestelling geplaatst voor trouwjurk (800 Euro voorschot! --> niet doen!!) en een cocktail jurkje +/- 200 Euro direct betaald. Dus alles samen 1000 Euro. Aan de cocktail jurk moesten nog 2 lintjes genaaid worden, dus we besloten van in de buurt iets te gaan eten. Bij terugkomst om de cocktail jurk op te halen, hing het voorbeeld van de trouwjurk in een plaats met echt (zon) licht waardoor er een duidelijk kleurverschil was tussen de jurk, zelf en de kant die er was opgenaaid (dit werd in hun eigen atelier ter plaatse gedaan). Op gsm foto was het kleurverschil nog veel duidelijker... Dat zou dus niet ok zijn voor de trouwfoto's. We hebben het probleem aangekaart, de vriendelijke sfeer van de verkopers was opeens weg en omgeslagen naar vijandig!! Gevraagd om een mogelijkheid naar een andere kleur van kant, dat was niet mogelijk. Dan gevraagd om het voorschot terug te krijgen, aangezien er toch geen werk werd verricht voor de trouwjurk: Dit was niet mogelijk, het was" 800 Euro voor de moeite en de tijd van het passen". Onbegrijpelijk!! En machteloos: we hebben bij Test Aankoop België een dossier geopend, maar daar geen gehoor gekregen, die houden zich enkel bezig met de "serieuze" gevallen van fraude, wat ook niet correct is, maar kom... Dan probeer ik op deze weg anderen te waarschuwen niet dezelfde fout te maken!!

// Uiteindelijk een mooie trouwjurk gevonden in een eerlijke en correcte boetiek 'Au Louvre' in Brussel. Je trouwt maar 1 keer waarbij alles tiptop in orde moet zijn zeker de jurk, en dan zoiets voorhebben met de trouwjurk van je toekomstige...  Ik wil het niemand toewensen!! Het is een schande.

Ondertussen heb ik nog soortgelijke posts gevonden van anderen die ook problemen hadden in de vermelde shop... Hadden we maar iets meer de tijd genomen voor wat research vooraleer tot aankoop over te gaan. Maak aub niet dezelfde fout.

Het trouwfeest zelf was prachtig!! een mooie herinnering. ps: ook de cocktail jurk werd noot gedragen en geschonken aan de kansarmen. Voor ons hing er steeds een negatieve gedachte aan vast. Dus hopelijk konden we er iemand anders heel gelukkig mee maken!
4
Huwelijksdata / Re: Augustus 2014
« Laatste bericht door biancatjuh Gepost op 26 mei 2020, 12:38:29 »
Qua zindelijkheid gaat het langzaamaan telkens beter. Op school heeft ze zelden nog een ongelukje. Thuis nog wel regelmatig, maar dat is een beetje te wijten aan dat het op het moment best onrustig is. Is de bedoeling dat we van de zomer gaan verhuizen. Maar dingen als ons huidige huis verkopen en de hypotheek voor het nieuwe huis, gaan niet helemaal zoals we hadden gehoopt. En de onzekerheid en onrust van ons, slaat soms ook een beetje over op lyanne en dat uit zich in veel driftbuien en ongelukjes helaas. Dus we zullen blij zijn als het huis verkocht is en de hypotheek goedgekeurd is. Dan kunnen we weer makkelijker stappen vooruit gaan maken..
5
Huwelijksdata / Re: Augustus 2014
« Laatste bericht door Bruid20 Gepost op 22 mei 2020, 22:37:14 »
Ik ben benieuwd hoe het nu met Lyanne gaat! Hopelijk gaat het wat vooruit met haar en loopt ze wat in op achterstanden!
6
Trouwlocaties / Re: Wat Kost Een Bruiloftsfeest/receptie
« Laatste bericht door Linda19 Gepost op 14 mei 2020, 13:26:38 »
Wij hadden ook diner & feest op 1 locatie. Diner was met 20 personen, feest denk ik ongeveer 80 - 100 personen.
De locatie heeft ons (inclusief eten & drinken) 1700 gekost.

Woow, dat is weinig. We hebben het over de zelfde aantalen. En we komen toch uit op kosten tussen de 3500 en 4900.
Wat heb je gedaan om de kosten laag te houden? :)
7
Trouwlocaties / Winter locatie Groningen/Drenthe
« Laatste bericht door Linda19 Gepost op 6 mei 2020, 15:40:10 »
Hi dames (en wellicht heren),

We willen graag 19-02 trouwen, nu hebben verschillende locaties aangeschreven maar in deze situatie kunnen we nergens kijken etc.
Daarnaast willen we t binnen budget doen.
Heeft iemand van jullie aanbevelingen voor in de buurt van Ter Apel?
Of hebben jullie ervaring met de Wiemel? Of poolshoogte?

We willen zn 25 daggasten uitnodigen (incl 6 kids) en 80-100 avondgasten. We houden van bosrijke omgeving, en het geen bruincafe look.

Groetjes! 
8
Trouwlocaties / Re: Locatie gezocht provincie Drenthe omgeving Emmen
« Laatste bericht door Linda19 Gepost op 6 mei 2020, 15:29:49 »
Hi,
Wat vind je van het buurthuis foxhol in emmer compas?
Daarnaast kan je ook trouwen in de dierentuin, de prijs voor feest viel mij mee iet 27-30 euro.

Wellicht het boshuis iets voor je in Ter Apel?

Wij zijn ook opzoek naar locatie, waar we klein kunnen trouwen en feest kunnen geven voor 80-100 mensen.
9
Aangeboden/gevraagd / Weddingplanner service met korting voor bruidsparen in de stress
« Laatste bericht door De BruidsFabriek Gepost op 21 maart 2020, 12:18:19 »
Lieve bruidsparen,

Een bruiloft vier je niet zomaar! Je bent maanden aan het voorbereiden en leeft samen toe naar die speciale dag. Maar opeens gebeurt er iets onverwachts... de bruiloft kan niet doorgaan en moet verplaatst worden. Dat is flink balen!

Ook op zo een moment kun je terecht bij De BruidsFabriek. Wij helpen met het persoonlijk en tijdig inlichten van jullie gasten en het uitzoeken van de contracten met locatie(s) en leveranciers. Je kunt ook denken aan het omboeken van diensten zoals fotograaf of DJ, het nakijken van het bruidsbudget en het (opnieuw) plannen van de bruiloft.

Laat iets onverwachts jullie voorpret niet drukken. Contacteer De BruidsFabriek via info@DeBruidsFabriek.com of via social media. Dan regelen we dat de dag van jullie dromen zorgeloos verschuift naar een nieuwe datum.

Liefs vanuit De Fabriek!

Social Media:
https://www.facebook.com/DeBruidsFabriek/
https://www.instagram.com/debruidsfabriek/
https://nl.pinterest.com/debruidsfabriek/

Website:
https://debruidsfabriek.com
10
Aangeboden/gevraagd / Re: Mede weddingplanners gezocht
« Laatste bericht door De BruidsFabriek Gepost op 21 maart 2020, 12:10:07 »
Hallo!

Leuk berichtje, ik kom graag met je in contact.
Je kunt me vinden via op Social Media:
https://www.facebook.com/DeBruidsFabriek/
https://www.instagram.com/debruidsfabriek/
https://nl.pinterest.com/debruidsfabriek/

Of via mijn website:
https://debruidsfabriek.com

Groet vanuit de fabriek!
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Recent Posts

* Top boards