collapse

Auteur Topic: Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....  (gelezen 5945 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Fee

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Gepost op: 8 mei 2011, 17:11:40 »
De kozijnen van ons huis hebben deze zomer echt weer een schilderbeurt nodig. Gisteren was een prachtige dag om daar een start mee te maken. Dus vriendlief en ik vroeg op, nog even wat boodschappen doen e..d en toen kon ik gaan beginnen met schuren.
Om 11 uur stond ik met een electrisch schuurapparaat (lekker veel herrie) me te focussen op één kozijn. Je raad het al, opeens stonden mijn 4 vriendinnen achter me, mijn dag was aangebroken. Ik was er even stil van, ik had het pas over twee weken verwacht... (dan is ook zijn feestje). Dus toen werd ik naar boven gestuurd om me eerst maar eens om te kleden. Ik snel weer naar beneden, waren mijn vriendinnen nog niet klaar. Dus ik werd weer naar boven gestuurd, kon ik nog even mijn nagels een extra lakbeurt geven :)

Toen ik de tweede keer beneden kwam, stond de tafel buiten heel mooi gedekt me luxe broodjes, koude wraps, salade capresse en veel meer lekkers! Dus toen eerst een uurtje heerlijk geluncht.
Na de lunch kreeg ik een blinddoek om en werd naar de auto geleid. Wat gekke straatjes door zorgde ervoor dat ik uiteindelijk toch de richting kwijt was en na een minuut of 20 mocht ik uit de auto. Ik hoorde inmiddels dat ik op het platteland was. En nog steeds geblinddoekt kreeg ik eerst een schort om en  werd ik ergens naar binnen geleid. Ik dacht, we gaan toch geen koeknuffelen???

Binnen mocht mijn blinddoek af en bleek het een schilderatelier te zijn. We hebben eerst wat rondgelopen en naar de grote diversiteit aan werken gekeken. Ik liet het allemaal maar rustig op me af komen, nog niet goed beseffend wat we gingen doen. Dit werd later duidelijk. We gingen een koeiebeeldje beschilderen, zoals die van de "cow parade". Terwijl mijn vriendinnen al weken de tijd hadden gehad om te bedenken wat ze wilden maken, moest ik dat ter plekke verzinnen. Uiteindelijk eerst maar met de grondkleur begonnen, licht groen. Past goed bij onze woonkamer. :)
Toen de hele koe groen en droog was, konden we verder. Ik bedacht dat ik een soort van marmereffect wilde met roze erbij. Dus ik lekker ging kliederen en het begon nog wat te worden ook. Helaas had de leidster een heel andere mening dan ik en begon zomaar veel meer roze op mijn koe te schilderen. Dat was echt verdomd irritant. Ik wilde een groene met een beetje roze, niet andersom!! Maar om nou kwaad te gaan worden op je eigen VF, is ook weer zo wat. Dus maar gewacht tot het droog was en eroverheen geschilderd.
Het was een hele leuke workshop en paste ook heel goed bij mij. Alleen om die leidster zou ik daar niet meer terug gaan.

Aan het einde van de middag kreeg ik weer een blinddoek op en reden we naar de stad. Nog met schort om en blinddoek op werd ik door de stad geleid (als mijn collega's er maar niet lopen, dacht ik nog). En zo gingen we een restaurant binnen. Zegt de serveerster opeens, "pas op! Een trap". We lagen allemaal in een deuk van het lachen.
Pas aan tafel mocht de blinddoek af en toen ik aan het licht gewens was, zag ik dat ik in een heel leuk restarauntje zat. Ik voelde wel aan dat mijn vriendinnen we niet zat zouden gaan voeren (wat bij mij echt wel zou passen bij een VF) dus ik ben maar met 2 biertjes begonnen en bij het eten veel wijn. Het eten was erg lekker en toen ik eenmaal flink aangeschoten was, heb ik nog behoorlijk op de praatstoel gezeten. We hebben allemaal veel gelachen.

Na het eten gingen twee vriendinnen direct naar huis (eentje moest om 7:00h de volgende ochtend werken) en de twee andere hebben mij naar huis gebracht. En nog even een kopje thee gedronken. Vervolgens heb ik heerlijk geslapen op al die alcohol. Vanochend was ik weer om 6 uur wakker mijn hoofd nog vol van de emoties van de vorige dag verwerken.

Het was een  hele geslaagde dag. Niet het VF wat ik mezelf zou geven, maar wel perfect in combinatie met mijn vriendinnen. Één vriendin kende de andere eigenlijk niet, maar toch klikte het onderling heel goed. Ik hoefde geen moeite te doen om er één groep van te maken. Dat was ook heel fijn.

Woensdag zijn de koeien afgebakken en kan ik ze ophalen. Dan komen er ook wel foto's online.:)

Bride from Nijkerk

 • Held
 • *****
 • Berichten: 1667
 • Geslacht: Vrouw
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #1 Gepost op: 8 mei 2011, 17:19:04 »
Klinkt echt super gezellig!
Wel jammer dat die leidster voor jou bepaalde hoe jouw koe eruit moest zien!  :blink: gelukkig kon je dat weer rechttrekken :laugh:

anna23

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #2 Gepost op: 8 mei 2011, 18:12:04 »
Klinkt leuk zeg! Ben benieuwd naar de foto's!

twijfeltje

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #3 Gepost op: 8 mei 2011, 21:10:37 »
Klinkt goed!
Fijn dat je uiteindelijk je koe nog hebt kunnen maken zoals je zelf wilde.
Beetje vreemd dat zij het over neemt van je...
Wel gezellig lunchen in je achtertuin.

Is je vriend nog bezig geweest met de kozijnen of wist hij er stiekem iets van?

Fee

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #4 Gepost op: 9 mei 2011, 08:03:03 »
Ja, mijn vriend zat in het complot. Nadat hij de restjes van de lunch had opgegeten, heeft hij het kozijn zelf verder afgeschuurd en geschilderd. Daar had hij dus wel rekening mee gehouden en ik had het minst leuke deel al gedaan voor hem.  :rolleyes:

Fee

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #5 Gepost op: 12 mei 2011, 12:26:32 »
Gisteravond heb ik de koeien opgehaald. Ze zijn heel mooi geworden. Hierbij een foto van het resultaat:


Nanna

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #6 Gepost op: 12 mei 2011, 13:01:35 »
Ze zijn gaaf!!! Hilarisch dat je ze hebt gefotografeerd in hun natuurlijke omgeving. :wink: De meest linker is van jou?

anna23

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #7 Gepost op: 12 mei 2011, 14:25:31 »
hahahaha leuke foto!!

missy-ila

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #8 Gepost op: 12 mei 2011, 14:44:06 »
Wat grappig zo koeien schilderen. Ik vind ze wel erg schattig geworden!
Het klinkt ook wel als een heel leuk en gezellig vrijgezellenfeest.  :)

Sel

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 423
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #9 Gepost op: 12 mei 2011, 16:44:01 »
Leuk!! Klinkt als een hartstikke leuk VF!

twijfeltje

 • Gast
Ik Had Het Plan Kozijnen Te Schilderen....
« Reactie #10 Gepost op: 13 mei 2011, 16:08:17 »
:laugh:

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Recent Posts

Re: Do It Yourself -Projectjes door SofiaSofia
[21 juni 2018, 11:02:05]


Re: Collega's door SofiaSofia
[21 juni 2018, 10:39:28]


Heeelp door botti
[ 6 juni 2018, 20:42:55]


Re: Collega's door Bruid20
[ 6 juni 2018, 19:28:17]


Collega's door Carola1968
[ 6 juni 2018, 17:50:25]

* Top boards