collapse

Auteur Topic: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!  (gelezen 11447 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Gepost op: 9 juni 2015, 13:18:47 »
Nou, het heeft even op zich laten wachten hè? :D :D

Vanaf het moment dat wij op 25 juni 2014 onze datum geprikt hadden, zei mijn vader steeds 'oh wat ben ik blijjj! 22 mei!'

De 2 dagen voor de bruiloft voelde ik me helemaal niet zo goed, ik had steeds zo gepland dat ik de laatste dag van tevoren niets meer zou hoeven, maar er waren toch nog best wel dingen te doen die dag. Weet niet eens meer wat, niet zo zeer iets waar de dag vanaf hing, maar wel kleine dingen die we toch graag gedaan wilden hebben! De avond van tevoren kreeg ik ook wat stress, ik was zo moe! Ik ging mn nagels lakken en gooide het flesje om, liet het kwastje vallen, op mijn sokken enzo. Bah. Ik had er heeeeel even niet eens echt zin in. Het was nog zo moeilijk voor te stellen wat er allemaal op me af zou komen de dag daarna!
Ik had natuurlijk ook besloten zelf mijn make-up te doen, en ik kreeg de zenuwen, als mn nagels al niet lukten, hoe moest dat de volgende ochtend dan gaan met de make-up. Brrrr!! We hebben allebei lekker thuis geslapen, daar slapen we toch het beste!

Maaaar! Na best ok geslapen te hebben, ging de wekker om 6:45 denk ik (haha, ik weet het niet eens meer zeker, kan ook 6:30 geweest zijn). Ik werd wakker, en voelde me eigenlijk wel goed! Ik zei gelijk 'Liefieee!! Het is 22 mei!!!!!!! Oh wat ben ik blij, het is 22 mei!!!!"

Dus nouja, duidelijk, de stress was tijdens mijn slaap verdwenen. Ik ben gelijk opgestaan, mn aanstaande ging douchen en terwijl hij dat deed ben ik heeel rustig, stap voor stap mn make-up gaan doen. Ging perfect echt! In het kunstlicht van de badkamer vond ik het moeilijk beoordelen of het helemaal af was zegmaar, maar heb alles meegenomen, zodat ik nog kon bijwerken als het nodig zou blijken.

Uiteindelijk met de auto volgeladen (enveloppenbox, gastenboek, etc etc) vertrokken we 10 minuten te laat naar mijn ouders, waar ik om 8:00 moest zijn.

De kapster was daar al om 7:50, dus die had alle tijd om koffie te drinken en de rollers op te warmen zegmaar  :biggrin:

Om 8:10 was ik dus bij mijn ouders, ik had 2 hoepelrokken bij me, die hopelijk wel goed onder mn jurk konden. Mn beste vriendin/ cm/ getuige stond al voor de deur toen ik uitstapte, mn moeder kwam me ook tegemoet. Ik gauw naar binnen, gelijk doorgelopen naar de stoel bij de kapster en gaan zitten. Vanaf nu kon ik het overgeven!! As. is 2 straten terug gereden, maar mijn oudste broer. Hij ging zich daar voorbereiden. Lekker ontbijten,  aankleden etc.

Terwijl de kapster mijn haar deed heb ik wat gegeten, en thee gedronken. Mn moeder had allemaal lekker ontbijt op de tafel staan, dat goed uit het vuistje of van een schoteltje gegeten kon worden. Mn vader liep inmiddels ook glunderend rond!

Terwijl de kapster bezig was arriveerden mn schoonzusje en de fotografe. Mn broertje kwam nog even zijn overhemd ophalen (hij woont daar ook om de hoek!). Mn broertje is toen hij in zijn eigen huis eenmaal goed aangekleed was ook naar mn oudste broer en as gegaan :)

Ik weet eigenlijk niet eens hoe laat de kapster klaar was, ik denk 9:30 oid. Iedereen vond mn make-up prachtig, en ze waren unaniem dat ik er niets meer aan toe moest voegen, dus dat scheelde.

Ik ben toen boven nog even naar het toilet geweest, mn vader heeft toen mijn jurk naar beneden gebracht, de foto daarvan is ook onbetaalbaar. Zo stralend en met die enorme glimlach waarmee hij met die jurk de trap af komt, echt geweldig!

Ik ben me in de serre (zit niet aan de huiskamer vast) om gaan kleden, terwijl ik dat aan het doen was, met hulp van mijn moeder, beste vriendin en schoonzusje (vriendin van mn oudste broer) kwamen de zus van mn as en haar vriend ook aan bij mijn ouders. Het aantrekken van de jurk ging perfect!! Het was een rijgsluiting, dus dat moet toch goed zitten, niet te los, niet te strak. Het idee was dat hij evt later nog wel wat aangetrokken kon worden. Maar dat is uiteindelijk helemaal niet nodig geweest!

Toen ik klaar was zijn er al wat foto's gemaakt van mij en mij met mijn ouders enzo. Ik had wel gelijk al gevraagd om as te tippen dat hij kon komen. De trouwauto en de bloemen waren bij hem op de afgesproken tijd (en bloemen zelfs eerder) aangekomen, dus alles ging perfect. Het was een heerlijke relaxte ochtend!

Toen as eraan kwam, ben ik in de deuropening gaan staan, hij kon mij nog niet zien, ik hem ook niet. Er was nog even wat te doen om dat er gezegd werd dat ik toch eigenlijk de deur voor hem open moest doen. Maar daar had ik helemaal geen zin in, ik wilde het zo, en zo gebeurde het  :biggrin:
Toen mn as mij zag kreeg hij tranen in zijn ogen, ik nu ook weer nu ik aan het moment denk. Hij zag er zooo mooi uit ook, prachtig pak, geweldige, lieve vent gewoon!! We hebben met wat toeschouwers erbij even elkaar staan omhelzen/knuffelen/kussen! De dag was nu echt begonnen!! En niet vergeten; mijn boeket was echt prachtig!! Iets andere kleur dan we besteld hadden, haha, maar het had niet mooier kunnen zijn!!

In de tuin bij mn ouders zijn er al wat foto's gemaakt, daar was ik blij mee, het weer was al lekker, te fris om de ceremonie buiten te doen, maar het was prima! Het zonnetje ging al schijnen, en we maakten ons gewoon nergens meer druk om!

Om 10:40 was echt het moment daar dat we gingen vertrekken naar de locatie, waar mijn 3e broer zich aan het voorbereiden was als ambtenaar van de burgerlijke stand!!

Bij de locatie aangekomen, konden wij al in de zaal kijken waar iedereen zat, superleuk! Het bleek dat er geen muziek afgespeeld kon worden. Nou, dan toch geen muziek, wij gingen trouwen! Dat was het enige dat telde! De ceremonie was geweldig!! Heel ontspannen, lekker interactief, er kon gewoon wat gereageerd worden door ons, super gezellig gewoon!!

Voor de getuigen, onszelf en mijn broer de ambtenaar hadden wij pennen geregeld, bij mijn oom die in een pennenspeciaalzaak werkt, dus voor het moment dat er getekend moest worden kreeg iedereen een mooie pen met zijn/haar eigen naam en de datum erin gegrafeerd. Nouja, helemaal leuk gewoon!!

Na de ceremonie zijn we naar de tuin gelopen, daar werd gelijk prosecco geschonken en uitgedeeld, de taart werd neergezet, en die hebben we met ons eigen taartbestek aangesneden. Op de taart stond onze eigen taarttopper, dus was allemaal leuk! Het was heerlijk weer, de zon scheen, het was zooooooo mooi en leuk leuk leuk allemaal!! We hebben echt van ieder moment enorm genoten!!!

Voor de taart was echt zeer ruim de tijd, dus toen iedereen uitgegeten en gedronken was ging iedereen die geen daggast was rustig weg om te gaan lunchen, thuis of in de stad. Mijn nichtje heeft een kaartje met wat foto's meegenomen om af te laten drukken. In ons gastenboek kon in de voorkant een foto, en zo zat er tijdens de receptie al een trouwfoto van onszelf in!!

De locatie begon zelf de lunch te serveren, het was een buffet lunch, en het liep gewoon allemaal. Alles rustig, we hadden alles ruim gepland, en het was zo ontspannen! Het was heerlijk warm in het zonnetje, en ik heb het moment enorm bewust beleefd! Het was allemaal al top, en we waren amper op de helft!!

Na de lunch vertrok iedereen rustig naar de kerk. Wijzelf gingen als laatste. Voor vertrek ging ik voor het eerst met mijn jurk naar het toilet, eigenlijk zou mn beste vriendin helpen wanneer ik naar het toilet moest, maar die was al weg. Dus, ik vroeg mn man. Eigenlijk vond ik dat ook veel fijner, daar ben ik toch het allervertrouwdst mee!! Hij heeft niets van mijn lingerie gezien, en het toiletbezoek verliep stukken eenvoudiger dan ik voorzien had! :)

Met onze enorme mooie trouwauto (het was bijna een kamer waar we in zaten zo groot) zijn we rustig naar de kerk gereden. Daar hebben we een stukje van de kerk af ook nog even in de auto gewacht, terwijl wij in de verte de mensen toe zagen stromen voor ons kerkelijk huwelijk.

In het portaal hebben wij nog een paar minuutjes gewacht, was ook leuk, we konden de kerk in kijken, onze bloemen zien, zien wie er waren, etc. En toen begon ook het kerkelijk huwelijk. Het was prachtig! We hadden een koor dat we niet kenden, haha, maar ze zongen heel mooi! 1 lied was aangegeven dat zij het niet konden zingen, maar dat de diaken het wel wilde doen. Nouja, wij vonden het allemaal best, we zouden het wel zien. Maar wat was dat mooi!! Ik wist dat de goede man een goede stem had, maar dit was enorm ontroerend! Het koor viel halverwege wel bij, en het was betoverend! De mis was ook ontspannen, er was humor, serieus, ook voor de totaal niet kerkelijke mensen was het leuk! Het was wel even krap met mijn sleep, mn man/as moest af en toe als we liepen goed opletten dat hij niet aan de zijkant op mijn sleep stond, maar het is allemaal goed gegaan. Ik voelde me nog erg goed, dus na afloop zijn wij even achterin gaan staan, zodat de mensen die alleen daarbij aanwezig waren ons konden feliciteren!

Na de kerk weer met onze auto naar de locatie terug, fotografe is met ons meegereden. En op de locatie was er eventjes tijd voor de receptie zou beginnen. We hebben toen met de aanwezigen een hoop fotos gemaakt bij de auto! Ben ik superbenieuwd naar!!

De receptie was ook weer lekker buiten, de zon scheen niet meer, maar het was lekker, ik had het niet koud, mn 9laagse rok hield genoeg warmte vast! Ik heb wel mn sluier in mn haar gelaten, was van plan die bij de receptie af te doen, maar die dekte mijn rug mooi af, dus was lekker qua temp. Achteraf vind ik het wel suf dat er nu geen foto's van de fotografe zijn zonder, maar mn broer, die ook serieus kan fotograferen heeft het diner nog vastgeleged, dus dat komt vast ook goed.

Receptie was leuk! Allemaal mensen waarvan wij het leuk vonden dat ze er waren! Er waren ong 80 mensen, maar omdat het buiten was, was ook dat super relaxt, het spreidde lekker, het geluid bleef niet hangen, en de mensen die binnen wilden zitten, konden in de serre, met wel een openslaande deur naar de tuin, en alleen glas ertussen, dus ook niet afgezonderd! We zijn met iedereen op de foto gegaan! :) en ook dit was superrelaxt en gezellig!

We zijn zelf ook goed verzorgd door de locatie met hapjes en drankjes die ons steeds aangeboden werden :)

De receptie vloog voorbij en toen was er ineens alleen nog maar het diner! :blink: Voor het diner nog een keertje naar het toilet geweest (echt ik ben mn lijf dankbaar, normaal moet ik 10x per dag!) en toen lekker gaan eten. We hadden een tafelschikking en die bleek perfect. Toen wij binnen kwamen, was iedereen al volop in gesprek (niet iedereen kende elkaar voor de grote dag). Het eten was heerlijk! De sfeer geweldig! Er is gespeecht door mijn man en vader en de tranen vloeiden rijkelijk! De hele dag heb ik me goed kunnen houden, maar bij het diner werden er zulke mooie dingen gezegd..... En het maakte ook niet meer uit.

We hadden nog uren kunnen blijven, maar 23:30 oid zijn we toch gaan vertrekken. Wat niemand, behalve mn beste vriendin, wist, is dat we 600 meter verderop een bruidssuite hadden geboekt! Beste vriendin had ons na de lunch/ voor de kerk daar al ingecheckt, en ze hadden onze auto ook al ingeladen. Dus we zijn vertrokken, en 3 minuten later hebben we onze gewone kleding, de enveloppenbox en de kledinghoezen uitgeladen en zijn we naar onze suite gegaan.

Daar hebben we weer prosecco gedronken terwijl we rustig de kaarten gelezen hebben, en het geld geteld  :blush:

We hadden een bubbelbad in de kamer, maar we waren best moe! Dus we hebben lekker gedoucht en zijn toen naar bed gegaan.

We hebben niet zo goed geslapen, ik moest 5x (!!!!) plassen, maargoed, liever zo dan die dag overdag, en het was warm en het bed was beetje zacht, maar toch, het was gewoon al voorbij! Het was zo bizar.

We hadden eigenlijk het ontbijt om 10:30 besteld, maar om 8:30 heb ik gebeld of dat niet om 9:00 al kon. Om 8:50 hebben ze ons ontbijt op bed gebracht, echt heerlijk!! Daarna zijn we lekker in ons bubbelbad gaan zitten. om 11:45 oid zijn we uitgecheckt en weer langs de locatie gegaan om het bovenste stuk van onze taart, plus een beetje overgebleven taart op te halen.

Eenmaal thuis is mijn broer onze fotocamera en het gastenboek, waar toen wij vertrokken nog druk in geschreven werd, komen brengen. En toen zijn wij ons vertrek naar de huwelijksreis de volgende ochtend gaan voorbereiden. De huwelijksreis was geweldig! Maar daar ga ik maar niet zo uitgebreid verslag van doen nu  :biggrin:

Terugkijkend: Het was geweldig! het was relaxt, niks niet stress!! We hebben de hele dag, van begin tot het eind genoten! Het had niet beter gekund!!! Vanavond krijgen we de foto's van de fotografe!!

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #1 Gepost op: 9 juni 2015, 13:20:04 »
Hier foto van de bloemen die bezorgd waren bij as en mn broer en de auto die beneden daar stond te wachten. De foto's moeten echter zo ver verkleind worden, dat er niet veel meer aan te zien is :(

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #2 Gepost op: 9 juni 2015, 13:20:29 »
.

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #3 Gepost op: 9 juni 2015, 13:20:59 »
De beenruimte in de auto, as en broer op weg naar mij en de rest :)

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #4 Gepost op: 9 juni 2015, 13:21:17 »
Binnenkomst bij burgerlijk huwelijk :)

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #5 Gepost op: 9 juni 2015, 13:21:58 »
Aan het eind van het burgerlijk huwelijk :)
« Laatst bewerkt op: 22 juni 2015, 15:02:09 door Judst »

Lenn-nn

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 353
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #6 Gepost op: 9 juni 2015, 22:18:11 »
Wauw Judst, prachtig! Erg mooi geschreven en zoals ik het pas hebben jullie echt alleen maar genoten die dag, heerlijk. Ik ga er een voorbeeld aan nemen en proberen echt te genieten vrijdag!
Nu lekker thuis nagenieten!
Enne, op t kleine fotootje lijk je iig prachtig hoor!

Jasmine

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 386
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #7 Gepost op: 10 juni 2015, 00:37:05 »
Klinkt als een geweldige dag Judst!
Lijkt veel op onze dag als ik het zo lees. Wij hadden ook alles heel ruim gepland, was inderdaad heerlijk relaxed! Totaal geen last gehad van stress.

Bruid20

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 848
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #8 Gepost op: 10 juni 2015, 07:58:40 »
Gefeliciteerd! Wat een heerlijke dag! Mooie ruime auto zeg :) en jullie zagen er prachtig uit! Gefeliciteerd!

Poko

 • Junior
 • **
 • Berichten: 109
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #9 Gepost op: 10 juni 2015, 10:00:19 »
Gefeliciteerd Judst! Jullie zagen er samen prachtig uit :).

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #10 Gepost op: 10 juni 2015, 11:00:18 »
Echt doen hoor, Lenn-nn!! Wij hadden dus geen muziek bij het burgerlijk huwelijk, maar eigenlijk was dat prima! Zéker tijdens het tekenen van de akte!! En we hadden een eigen beeldje voor op de taart, maar hadden dit niet tegen de locatie gezet, dus in eerste instantie stond die er niet op. Ik zag dat, heb het doorgegeven, en me er niet meer mee bezig gehouden. Even later stond ons beeldje erop! Neem je echt voor je niet druk te maken, want dat verpest je dag veel meer dan iets dat eventueel dan een beetje fout gaat.

Onze instelling was echt; Wat kan er nou fout gaan? Als we aan het einde van de dag toch getrouwd zijn, dan is het toch geslaagd?!

En stel dat ze de taart laten vallen, nouja, dan moeten we in ieder geval zorgen dat er goede foto's van zijn, de locatie heeft dan vast wel een koekje ofzo als alternatief. Zolang ik niet met mn jurk in het water val, letterlijk, dacht ik, komt alles gewoon wel goed. En dat heeft enorm geholpen om alles los te laten. En als je het toch goed voorbereid hebt, en je vertrouwen in je locatie hebt.... gaat het eigenlijk ook gewoon goed allemaal! Dus dan zou je zitten stressen voor niks!!De foto's zijn prachtig!! Ik ga ze nu weer bekijken, echt super!! :) :) :)

Herdertje

 • Nieuweling
 • *
 • Berichten: 46
 • Geslacht: Vrouw
 • 30-04-2015 was onze dag <3 !!
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2015, 10:03:01 »
Volgens mij zag je er prachtig uit, voor zover ik kan zien :) jammer dat de foto's zo klein moeten zijn!

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #12 Gepost op: 18 juni 2015, 10:25:14 »
Ja, als je erop klikt, worden ze wel iets groter, maar tis nog steeds niet veel. Ik zal kijken of ik linkjes naar de foto;s op facebook kan plaatsen zaterdag ofzo....

Mars

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 456
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #13 Gepost op: 18 juni 2015, 21:50:10 »
Mooi verslag, gefeliciteerd!

Jufrommelkont

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 377
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #14 Gepost op: 21 juni 2015, 14:46:31 »
Klinkt als een geweldige dag!!!! Gefeliciteerd!! Ben benieuwd naar meer foto's  :)

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #15 Gepost op: 22 juni 2015, 14:59:35 »
Mijn man wil denk ik niet herkenbaar op een forum, ik kan dus nog wel een foto van ons in de mail van april mei sturen! Verder hier alleen foto's waarop hij niet teveel te zien is....

's ochtends bij mijn ouders, klaar voor de komst van mijn man!
De ringen bij het burgerlijk huwelijk:Mijn boeket!In de trouwauto:


Ons gastenboek met de pen speciaal voor deze dag, voor het gastenboek, en een foto die die ochtend gemaakt was en door mijn nichtje afgedrukt, zodat hij dus bij de receptie al in het boek zat!
De ringen


Ik83

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 940
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #16 Gepost op: 22 juni 2015, 15:10:02 »
WAUW!!!!!!!

Prachtig!

Bruid20

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 848
 • Geslacht: Vrouw
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #17 Gepost op: 22 juni 2015, 17:50:34 »
Daar is niks aan toe te voegen! Wat een prachtige foto's!

Boeltje88

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 233
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #18 Gepost op: 22 juni 2015, 18:08:21 »
Moooi!

RockCowBride

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 254
 • Geslacht: Vrouw
 • Rocking all over the world
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #19 Gepost op: 22 juni 2015, 20:01:01 »
Wauw, schitterende foto's Judst!

Herdertje

 • Nieuweling
 • *
 • Berichten: 46
 • Geslacht: Vrouw
 • 30-04-2015 was onze dag <3 !!
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #20 Gepost op: 23 juni 2015, 09:17:21 »
Wauw, wat mooi zeg!! <3

Jufrommelkont

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 377
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #21 Gepost op: 28 juni 2015, 19:23:25 »
Mooooiii!!!!

Judst

 • Volwaardig lid
 • ***
 • Berichten: 180
Re: Judst getrouwd op 22 mei 2015!!
« Reactie #22 Gepost op: 29 juni 2015, 11:11:14 »
Dankjulliewel  :blush:

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Recent Posts

** BRUIDSREPORTAGE MET KORTING ** door SanneWithaarFotografie
[17 oktober 2019, 17:30:49]


Weddingplanner(s) en/of ceremoniemeester aangeboden regio Zuid Holland door BubbelsenBruiloften
[15 oktober 2019, 10:47:11]


Re: Mede weddingplanners gezocht door BubbelsenBruiloften
[15 oktober 2019, 10:24:25]


Re: Augustus 2014 door biancatjuh
[30 augustus 2019, 22:10:22]


Re: Augustus 2014 door Liselore
[29 augustus 2019, 23:13:00]

* Top boards