collapse

Auteur Topic: Kosten Vrijgezellenfeest?  (gelezen 232822 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Colette

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Gepost op: 31 maart 2007, 10:15:44 »
Hallo allemaal,

Ik ga zelf trouwen dus anderen regelen het vrijgezellenfeest. Nu heb ik wel aangegeven dat ik vind dat al mijn vriendinnen mee moeten kunnen en het ook betaalbaar moet blijven. De een heeft het breder dan de andere. Werd ik gisteren gebeld door 1 van de 2 organisatoren. Zij gaf aan dat ze hadden uitgerekend dat het toch al snel per persoon 100Euro zou kosten en wat ik daar dan van vond omdat ik had gezegd dat niet wil dat mensen heel veel geld moeten uitgeven. Nu vind ik persoonlijk 100 euro best veel geld, aangezien ook sommige van de partners met mijn vriend meegaan op het vrijgezellenfeest en dan zijn ze dus al 200 euro kwijt. Ik heb ook aangegeven dat het van mij niet zo duur hoef te zijn als het maar gezellig is maar ik begreep dus dat je al snel aan bovenstaand bedrag zit. Heeft een van jullie ervaring met kosten? etc. Of misschien nog goede tips. Ik weet dat ik me er niet mee mag bemoeien maar ik wil wel dat iedereen mee kan gaan en niet moeten afzeggen omdat ze het moeilijk kunnen betalen.

Femke

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #1 Gepost op: 31 maart 2007, 15:23:19 »
Ik ben het met jou mee eens !

Ooit heb ik ook een vrijgezellenfeest meegemaakt, was toch al 50 euro kwijt.
Op zich valt het mee, maar het was niet de hele dag, dan vind ik het veel geld. Zeker omdat ik ook nog eens met mijn vriend ging, is het toch al snel 100 euro !

Ik heb ook toen gezegd : ik wil geen dure vrijgezellenfeest wie dat ooit gaat organiseren voor mij (ook tegen mijn getuigen dus gezegd  :wink: ). Als het aan mij ligt ben ik al blij om savonds met zijn allen bij mij thuis of bij iemand anders thuis te eten, zoiets kan allemaal goedkoop en toch ontzettend gezellig zijn.

Ik vind dat vrouwen anders zijn, die kunnen thuis net zo goed lekker leuke dingen doen, maar mannen, die houden van stoere dingen zoals karten etc... dan kun je wel iets meer uitgeven.

Ik ben meer zoiets van : kost het 100 euro ? maak het goedkoper, besteed 50 euro en leg dan die andere 50 euro in een pot, daarvan koop je met zijn alleen een kado die ze kunnen gebruiken... maar zo ben ik dan weer.

happygirl

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #2 Gepost op: 31 maart 2007, 15:24:54 »
Je zit idd vlug aan dat bedrag omdat je vaak en iets leuks gaat doen en gaat eten. ik vind het wel veel, als je wat creatiever zoekt en bv bedenkt, ok activiteit is duur...dan eten bij d epizzaria kan het echt wel voor minder!

santos_05

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #3 Gepost op: 31 maart 2007, 16:54:16 »
Weet niet precies wat ze bij mij betaald hebben, maar volgens mij zit je er idd al snel aan....

* workshop 25 pp
* pizzeria ong 25 pp
* kadootje ong 10 pp
* mijn kosten werden gedeeld
* naar de kroeg al gauw 20 pp

En dan heb je de reiskosten nog niet meegenomen (gemiddeld wonen mijn vriendinnen 200 km rijden).....

Femke

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #4 Gepost op: 31 maart 2007, 17:26:11 »
Het is al heel wat als ze op een dure vrijgezellenfeest komen !
Zegt ook wel iets, maar toch vind ik niet echt dat het 't belangrijkste is.

Voor mij is het leuker als ze op mijn trouwen aanwezig kunnen zijn dan op mijn vrijgezellenfeest.

Hoe zien jullie dat ?  :confused:

santos_05

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #5 Gepost op: 31 maart 2007, 18:16:40 »
Vond het vrijgezellenfeest eigenlijk belangrijker  :sleep:

Nu is het bij ons ook allemaal even anders geweest natuurlijk, maar op het vrijgezellenfeest hebben we vanaf half 2 's middags tot midden in de nacht lol met elkaar gehad en op ons feest (ruim 2 wkn na onze echte bruiloft) heb ik ze maar heel even gesproken.... Op je vrijgezellenfeest zijn toch je naaste vrienden/familie en op je bruiloft ook veel 'kennissen' waar je ook mee 'moet' praten  :rolleyes:

Wel ben ik het met jullie eens dat het niet duur hoeft te zijn en zou ik best mijn eigen deel willen betalen. Toch hou ik altijd wel in mijn achterhoofd dat uit eten en een avondje kroeg eigenlijk niet mee telt, want dat zou anders ook heel goed kunnen (met bijv. je aanstaande of andere vrienden). Het gaat dus eigenlijk meer om de activiteit die je overdag gaat doen.

Ireen

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #6 Gepost op: 31 maart 2007, 18:24:37 »
Wat normaal is, weet ik niet, maar 100 euro klinkt wel als veel. Als je met meer bent, kost het per persoon minder om de bruid(egom) vrij te houden. Dat kan iets schelen, al moet je er daarom niet meer mensen bij gaan vragen natuurlijk. Maar ben je met 4 of met 10, dan kan dat nogal een verschil uitmaken.
Verder scheelt het ook of je de hele dag iets doet, of bijvoorbeeld vanaf het eten. Een kookworkshop combineert een activiteit met eten. Goedkoop eten kan ook. het hoeft echt niet duur te zijn. Of zoals voorgesteld werd, thuis eten. Er zijn zat dingen te bedenken die niet zo veel kosten. Mocht geld een reden zijn voor vriendinnen om niet mee te gaan, dan zouden ze toch kunnen besparen door iets anders te doen?

Nee, als het 100 euro zou kosten voor mijn vriendinnen, dan zou ik wel schrikken.
« Laatst bewerkt op: 31 maart 2007, 19:11:25 door Ireen »

Sandra

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #7 Gepost op: 31 maart 2007, 18:25:14 »
Ik snap wel dat 100 euro veel geld is, zeker als je als stel goed bevriend bent met het bruidspaar, dan ben je 200 euro kwijt en moet je nog een cadeau, kleren, kapper etc.
Maar goed, hoe vaak trouwen goede vrienden nou? En je bent gewoon snel veel geld kwijt, als lief en ik samen uit eten gaan zijn we ook snel 30 euro pp kwijt en dan doe je niets geks (hoofdgerecht, nagerecht, koffie toe en drankjes tussendoor).
Natuurlijk is het belangrijk dat alle goede vriendinnen erbij kunnen zijn, maar die weten toch ook wat dingen kosten?

En dat vrouwen anders zijn en best thuis kunnen blijven vind ik persoonlijk een rare redenatie. Heb je je vrijgezellenfeest komen je vriendinnen bij je thuis theeleuten en een avondje tutten ofzo... dat is toch helemaal niet speciaal?? Als de bruid daar van houdt en een huismus is dan is het iets anders, dan kan zoiets gedaan worden omdat het dan bij haar past. Maar anders mag je toch verwachten dat er wel iets specialers/leukers wordt georganiseerd.

Femke

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #8 Gepost op: 31 maart 2007, 20:57:11 »
Nou Sandra,

daar hou ik dus wel van... je moet bij mij niet met actieve dingen aankloppen. Zwemmen zie ik ook niet zo zitten, beauty is wel leuk, maar ook ontzettend duur.

Dus ja, met een paar hele goeie vriendinnen ff de stad in gaan, opdrachtjes doen, of wat dan ook, vind ik prima te doen, lijkt me ook leuk en dat afsluiten bij iemand met de gekste dingen doen, waarom niet...

Van mij hoef ik echt niet zo nodig een cafe / restaurant of wat dan ook onveilig maken

Sandra

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #9 Gepost op: 31 maart 2007, 22:10:22 »
Als jij dat leuk vind prima, dat zei ik al:

[quote name=\'Sandra\' post=\'115380\' date=\'31 March 2007, 18:25\']Als de bruid daar van houdt en een huismus is dan is het iets anders, dan kan zoiets gedaan worden omdat het dan bij haar past.[/quote]


Maar deze quote van jou vind ik heel vreemd.
[quote name=\'Femke\' post=\'115370\' date=\'31 March 2007, 15:23\']Ik vind dat vrouwen anders zijn, die kunnen thuis net zo goed lekker leuke dingen doen, maar mannen, die houden van stoere dingen zoals karten etc... dan kun je wel iets meer uitgeven.[/quote]

Hoezo zijn vrouwen anders hier in? Vrouwen verschillen onderling net zoveel als mannen onderling, dat weet je zelf ook wel. :)
Het gaat er met een vrijgezelledag toch om dat er iets wordt gedaan dat de bruid (of bruidegom) leuk vind? Is dat thuis zitten, dan is dat prima. Is dat hossend door de stad met een trechter op je kop, dan is dat ook prima.
En als een bruid houdt van paintballen terwijl de man liever een chocoladeworkshop doet, dan moet dat ook kunnen.  :laugh:

Anke

 • Held
 • *****
 • Berichten: 12997
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.rubenenanke.bruiloftsite.nl
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #10 Gepost op: 1 april 2007, 10:45:42 »
Hahaha!!!.....

Nou ja goed, ieder zijn mening denk ik dan maar.
Ik zou persoonlijk ook wel schrikken  :ohmy:  als ik ineens even 100 euro moet gaan neerleggen voor een vrijgezellenfeest, dan zou ik eerst toch wel es willen weten wat we dan gaan doen!??  :blink:
Is het voor een paar uur of is het toch voor de hele dag.
Het ligt er bij mij aan.
Maar toch denk ik wel dat je zoiets goedkoper kan maken.
Ik heb me er nog niet in verdiept, hoef ik ook niet te doen aangezien het voor me wordt geregeld.
Maar wie weet ooit voor mijn schoonzus of een goede vriendin.

cadanawo

 • Held
 • *****
 • Berichten: 3147
 • Geslacht: Vrouw
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #11 Gepost op: 2 april 2007, 22:47:23 »
De vrijgezellenfeestjes waar ikbij ben geweest, kwamen volgens mij zo ergens tussen de € 30,- en € 60,- geloof ik...ohw wat erg, ik weet het niet eens meer...en zo lang geleden is het nog niet eens...
Het waren die van Dromer, Prinsesje en Jorieke...

€50,- Vind ik zelf een redelijk bedrag, maar dat is persoonlijk he...als JW en ik met z'n tweetjes uiteten gaan en daarna nog de kroeg in duiken...dan zijn we dat ook kwijt p.p.

mlein

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 1163
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.marjoleinensteve.nl
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #12 Gepost op: 3 april 2007, 08:25:38 »
Voor mijn zus had ik het vrijgezellenfeestje georganiseerd en dat was eigenlijk heel goedkoop en simpel. Er waren toen veel meiden bij die dat gewoon anders echt niet konden betalen.
We hadden van te voren afgesproken zonder haar en toen kreeg iedereen een bordje en een beker van Xenos en die hebben we met porseleinverf beschilderd. Dat was dan meteen ons cadeau aan haar. Toen hebben we haar opgehaald en zijn we naar een natuurgebied gegaan en habben we samen gepicknickt. Iedereen had iets lekkers gemaakt en dat deelden we met elkaar. Toen hebben we met z'n allen bonbons gemaakt in een chocolade fabriek en daarna inderdaad thuis thee gedronken en de bonbons opgegeten :)
Het was erg gezellig en kostte pp ongeveer 20 euro, plus de kosten voor het eten wat je voor de picknick moest maken.
« Laatst bewerkt op: 3 april 2007, 08:26:39 door mlein »

Sonnig

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #13 Gepost op: 5 april 2007, 20:48:42 »
Ik heb 3 jaar terug voor m'n zus en schoonzus hun vrijgezellefeest geregeld. We gingen eerst naar 't strand (het was juli) daar gingen we "gekke" spelletjes doen, aardappelpoepen, touwtje springen, hoepelen enz enz grote picknick mand mee met broodjes, drinken enz daarna zijn we gaan bowlen en eten, daarna dachten zij dat het af was maar we gingen stiekem naar hun huis, alles aan de kant geschoven, wij snel pyama aan enzo en toen ze thuis kwamen stormde wij met z'n alle naar beneden... was erg grappig.. toen is er een stripper gekomen (ja, heel afgezaagd maar we wilde eigenlijk een mannelijke stripper omdat m'n zus en schoonzus lesbisch zijn maar dat lukte niet..) en daarna hebben we allemaal leuk (voornamelijk drank) spelletjes gedaan.. en we zijn daar dus allemaal blijven slapen en 's morgens heerlijk met z'n alle ontbeten en toen naar huis.. was erg leuk en het enige wat "duur" was was dat bowlen en eten, ik denk dat we idd rond de 40 euro pp zaten ofzo...

LadyXochi

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 734
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #14 Gepost op: 6 april 2007, 15:24:58 »
[quote name=\'Sonnig\' post=\'115692\' date=\'05 April 2007, 20:48\']Ik heb 3 jaar terug voor m'n zus en schoonzus hun vrijgezellefeest geregeld. We gingen eerst naar 't strand (het was juli) daar gingen we "gekke" spelletjes doen, aardappelpoepen, touwtje springen, hoepelen enz enz grote picknick mand mee met broodjes, drinken enz daarna zijn we gaan bowlen en eten, daarna dachten zij dat het af was maar we gingen stiekem naar hun huis, alles aan de kant geschoven, wij snel pyama aan enzo en toen ze thuis kwamen stormde wij met z'n alle naar beneden... was erg grappig.. toen is er een stripper gekomen (ja, heel afgezaagd maar we wilde eigenlijk een mannelijke stripper omdat m'n zus en schoonzus lesbisch zijn maar dat lukte niet..) en daarna hebben we allemaal leuk (voornamelijk drank) spelletjes gedaan.. en we zijn daar dus allemaal blijven slapen en 's morgens heerlijk met z'n alle ontbeten en toen naar huis.. was erg leuk en het enige wat "duur" was was dat bowlen en eten, ik denk dat we idd rond de 40 euro pp zaten ofzo...[/quote]
Mijn vriend en ik hadden laatst ook een vrijgezellenfeest waar ze 100 Euro p.p. voor vroegen. Dat vonden wij eigenlijk ook veel te veel. Maar we hebben het toch betaald, omdat het toch om de a.s. bruid & bruidegom ging. Het was dan trouwens ook een gedeeld feest. Maar goed, het was erg veel geld, helemaal omdat het halverwege december betaald moest worden en wij het op dat moment toch al op 1 salaris deden.

Nu bleek een week vantevoren dat mijn vriend echt niet mee kon, vanwege zijn scriptie, die twee dagen erna af moest zijn. Ze konden dan niet het hele bedrag terugstorten, maar ze zouden kijken hoeveel er over zou blijven. Niets meer van gehoord....  :blink:

Erg slecht...  :mad:

Oja, en we wisten niet vantevoren wat we gingen doen, want dat moest geheim blijven... Voor iedereen behalve de 6(!) mensen die het organiseerden.
Uiteindelijk bleek het geld hieraan uitgegeven te zijn: uit eten bij een steakhouse (3 uur onbeperkt of zo), een optreden van de WC Experience (incl. drank) en het vervoer voor iedereen: een gehuurde bus incl. chauffeur. Was wel leuk, maar echt te duur...
« Laatst bewerkt op: 6 april 2007, 15:28:54 door LadyXochi »

klovem

 • Junior
 • **
 • Berichten: 53
  • http://
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #15 Gepost op: 7 april 2007, 22:38:50 »
Ik heb geen idee wat het kost, wij zijn namelijk de eerste uit onze vriendengroep die gaan trouwen  :)

esther-disney

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #16 Gepost op: 15 april 2007, 12:12:50 »
ik vind het erg veel geld.
tuurlijk als je naar een pretpark gaat, of een workshop doet, ja dan kom je snel aan dat bedrag.
maar veel van mn vriendinnen zijn nog aan t studeren en hebben helemaal niet zoveel geld, dus dat zou sneu zijn vind ik.

ik hoop ook echt niet iets van rare spelletjes of iets sportiefs te doen, hoop niet dat ze dat bedenken, ....

maar mn 2 vriendinnen kennen me goed, dus ik ben benieuwd.
mar ik zou niet willen dat ze zo lang moeten sparen voor 1 dagje. ik ben al snel tevreden, en ben meer een huismus, dus een high tea thuis zou ik ook super vinden, ben een echte thee leut.

es

friend

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #17 Gepost op: 21 april 2007, 11:43:24 »
wij hebben volgende maand een vrijgezellenfeest van vrienden en daar zijn we ook 100 euro voor kwijt per persoon. het is een hoop geld maar we zijn dan wel de hele dag bezig

'smorgens hebben we een stripper (ik zit niet in de organisatie, geen idee wat je 's morgens op je nuchtere maag met een stripper moet maar goed) en gaan we uitgebreid ontbijten.
dan gaan we naar amsterdam een workshop bodypainten (en aangezien de helft zwanger is word dat nog erg grappig!) daarna met zn allen naar het sexmuzeum in amsterdam.
vervolgens gaan we steengrillen in een travestietenbar en 's avonds naar de kroeg waar we de mannen weer tegen komen.

het zou absoluut niet mijn feestje zijn zoals ik m zou willen maar bij haar past het wel

Anke

 • Held
 • *****
 • Berichten: 12997
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.rubenenanke.bruiloftsite.nl
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #18 Gepost op: 22 april 2007, 18:57:06 »
Hahaha, het is wel 1 thema geworden!
Ik kan daar zeker wel de humor van inzien, hahaha, geweldig.

friend

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #19 Gepost op: 1 mei 2007, 22:00:53 »
haha ja het is opzich wel grappig allemaal hoor en het belangrijkste is dat zij het leuk vind maar een stripper als je je ogen net open hebt...... tja ach  :blink:  :biggrin:

Alexia

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #20 Gepost op: 15 mei 2007, 09:21:32 »
Jan heeft binnenkort een vrijgezellenfeest van een vriend, en is geloof ik zo'n 70 euro kwijt.

LadyXochi

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 734
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #21 Gepost op: 12 augustus 2007, 13:05:39 »
[quote name=\'LadyXochi\' post=\'115736\' date=\'06 April 2007, 15:24\']Mijn vriend en ik hadden laatst ook een vrijgezellenfeest waar ze 100 Euro p.p. voor vroegen. Dat vonden wij eigenlijk ook veel te veel. Maar we hebben het toch betaald, omdat het toch om de a.s. bruid & bruidegom ging.[/quote]Interessante follow-up: Ik kreeg een mailtje van één van mijn vriendinnen, dat ze niet mee ging naar mijn vrijgezellenfeestje, omdat het te veel kostte. Had ik eigenlijk ook wel aan zien komen, want ik weet dat ze krap bij kas zit (student met geen stufi meer). Ik had het er gisteren over met één van twee de meiden die het organiseren en ze zei dat ze die vriendin wel een zeikerd vond, dat ze om die reden niet mee ging. Ik vind het wel meevallen, want ik kan me goed voorstellen dat , laten we zeggen, € 50,- voor haar best veel geld is. Kom ik er dus achter dat het wel een beetje meer is dan € 50,-. Dus ik zo: Als het maar niet € 100,- p.p. is, net zoals bij die vrienden van ons (van de quote). Aan de reactie van de vriendin kon ik merken dat het er in ieder geval niet ver naast zat... Want ze begon al meteen van "Ja maar daar zit je zo aan" en zo... Dus mijn vrijgezellenfeestje wordt ook duur... Weet niet of ik daar blij mee ben, want toen ik dat moest betalen, had ik daar ook gemengde gevoelens bij... Ik bedoel, IK wordt er niet slechter van, maar het is een behoorlijke brok geld voor mijn vriendinnen. En die hebben nu misschien ook wel van "Het is eigenlijk veel te duur, maar ja, het is een vriendin van me, dus kan ik het niet maken om af te zeggen."

Maar ik heb ook al begrepen dat we niet alleen 's avonds weg gaan, dus dan is het eigenlijk ook niet vreemd dat het meer geld kost ... Ik ben in ieder geval wel erg benieuwd en heb er ook het volste vertrouwen in dat ze een hele leuke dag hebben gepland!
« Laatst bewerkt op: 12 augustus 2007, 13:07:24 door LadyXochi »

Sigi

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2007, 15:51:33 »
Eerlijk gezegd vind ik het ook teveel geld. Ik vind € 60,- á € 70,- echt max voor een vrijgezellenfeest. Ik snap ook nooit dat het altijd zoveel geld moet kosten. Ik bedoel je hoeft niet suf thuis te zitten je kunt ook leuke dingen doen voor minder.

Organisatoren zouden eigenlijk gewoon moeten overleggen met alle mensen die meegaan om het budget te bepalen, zeker wanneer je rond de € 100,- uitkomt. Dan hoef je nog niet eens met z'n allen te bepalen wat je gaat doen. Het is jammer dat vriendinnen ivm budget afhaken.

LadyXochi

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 734
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #23 Gepost op: 14 augustus 2007, 20:11:27 »
[quote name=\'Sigi\' post=\'129010\' date=\'14 August 2007, 15:51\']Het is jammer dat vriendinnen ivm budget afhaken.[/quote]Vind ik ook... maar ligt het dan aan het budget of aan de vriendin?

Moppie

 • Gast
Kosten Vrijgezellenfeest?
« Reactie #24 Gepost op: 14 augustus 2007, 23:52:10 »
Ik was voor het vrijgezellenfeest van een vriendin ook 100 euro kwijt, maar daarvoor was echt de hele dag gevuld. Begonnen met een lunch bij haar thuis, vervolgens een workshop fotoschilderen ( met als resultaat een schilderij van haar en haar vriend ) we mochten ook nog zelf een schilderij maken om mee naar huis te nemen. Vervolgens een high tea gehad. Daarna hebben we een workshop buikdansen gehad ( hierbij zat ook henna schilderen en"een "consult"door een heldervoelend iemand whaha ) Na het buikdansen nog gegeten. Tsja, met zo'n programma komt je ook snel aan zo'n bedrag. Buiten het feit dat het een vrijgezellenfeest was, is het voor mijzelf ook een ontzettend leuk dagje uit geweest dus had het geld er graag voor over. Ik wist ook ruim vantevoren dat ik uitgenodigd was voor het vrijgezellenfeest dus ik kon elke maand gewoon wat opzij zetten om het te betalen.

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Recent Posts

* Top boards