collapse

Auteur Topic: Landgoed Wolfslaar  (gelezen 11040 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Gepost op: 2 mei 2007, 20:33:30 »
Hoi hoi,

Vandaag zijn wij gaan kijken naar trouwlocatie Landgoed Wolfslaar te Breda. Prachtige locatie. Het gesprek was helaas erg zakelijk (moest constant vragen stellen om wat informatie te krijgen) dat was jammer. Nu willen wij op vrijdag 6 juni 2008 trouwen om 13.30 uur en dan de receptie e.d. op een andere locatie organiseren. Nu vertelde ze ons dat zij liever niet hebben op vrijdag en zaterdag dat een bruidspaar die alleen de huwelijksvoltrekking bij hen wil houden midden op de dag trouwt (13.30 uur) omdat dit voor hun uit commercieel oogpunt niet slim is (zo hebben ze voor andere stellen geen ruimte meer die smidddags willen trouwen, daarna een receptie willen houden en eventueel diner en feest). Ze gaf als alternatief dat we om 12.00/ 12.30 uur kunnen trouwen. Maar dit vind ik gewoon niet handig, rond de lunchtijd.

Dit hele verhaal vonden wij nogal raar, dus daarom hebben we nog geen optie genomen op de locatie. We overwegen nu om op donderdag 5 juni te trouwen.

Is dit gebruikelijk? Ik heb er nog nooit van gehoord.

Ireen

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #1 Gepost op: 2 mei 2007, 20:39:12 »
Of het gebruikelijk is, weet ik niet, maar ik snap het wel.

Mei en juni zijn zeer gewilde trouwmaanden. Waarschijnlijk is het een locatie die ze vaak voor een hele dag of de hele middag en avond verhuren. Wanneer iemand dan op een tijdstip komt wat de dag breekt, kunnen ze 'm moeilijker voor een hele dag verhuren. Waarschijnlijk hoeven ze er helemaal niets voor te doen om 'm de hele dag verhuurd te krijgen. Waarom dan kiezen voor iemand die voor weinig inkomsten zorgt en een ongelukkig tijdstip kiest, waardoor het lastiger wordt om veel geld te kunnen verdienen met verhuur voor de hele dag...

Wel vervelend voor jullie, natuurlijk. Ik hoop dat jullie een mooie locatie vinden voor het tijdstip van jullie keuze!

Carina

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #2 Gepost op: 2 mei 2007, 20:41:25 »
Dat hadden wij ook bij een locatie, omdat we niet alles voor de hele dag afhuurden zouden we om 11 uur 's ochtends daar trouwen en je was dan verplicht om taart en champagne bij hun te bestellen!
Dit alles voor het luttele bedrag van 750 euro voor 3 kwartier!  :wacko:

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #3 Gepost op: 2 mei 2007, 21:28:16 »
[quote name=\'Carina\' post=\'117069\' date=\'02 May 2007, 20:41\']Dat hadden wij ook bij een locatie, omdat we niet alles voor de hele dag afhuurden zouden we om 11 uur 's ochtends daar trouwen en je was dan verplicht om taart en champagne bij hun te bestellen!
Dit alles voor het luttele bedrag van 750 euro voor 3 kwartier!  :wacko:[/quote]

Nou dat is niet niks zeg 750 euro voor drie kwartier!!

Ik snap het aan de ene kant ook wel hoor dat ze het liever niet hebben. We kunnen wel een optie nemen op die datum en als er dan niemand anders komt krijgen we drie maanden van te voren alsnog te horen dat wij op dat tijdstip kunnen trouwen. Maarja, 3 maanden is wel erg kortdag, tegen die tijd krijgen we niets anders meer geregeld. Waarschijnlijk wordt het dus toch de donderdag! Receptie daar organiseren is geen optie omdat we dat veel te duur vinden (470 euro voor zaalhuur en dan nog eens 26 euro pp voor anderhalfuur receptie: drankjes incl. buitenlands gedestileerd en hapjes). Jammer voor ons, maar de 5e wordt vast ook een erg mooie dag!

Anke

 • Held
 • *****
 • Berichten: 12997
 • Geslacht: Vrouw
  • http://www.rubenenanke.bruiloftsite.nl
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #4 Gepost op: 2 mei 2007, 21:55:41 »
Tja, ik snap het van beide kanten.
Maar ja, als bruidspaar kies je niet voor niets (vaak dan) voor DIE datum en als het dan niet zo geregeld kan worden als jullie graag willen, dan is dat vervelend.
En idd, 3 maanden is te kort dag.
Tegen die tijd wil je ook je kaarten klaar hebben.
Hopelijk kan alles naar jullie wens geregeld worden op jullie droomlocatie.

@ Carina.
Wat een geld zeg voor die korte tijd dat je daar vertoefd...  :blink:
Er zijn grenzen, althans, voor mij dan...
Voor jullie duidelijk ook.

Fammie

 • Held
 • *****
 • Berichten: 11941
 • Geslacht: Vrouw
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #5 Gepost op: 3 mei 2007, 08:15:47 »
Ik kan het me inderdaad vanuit de locatie wel voorstellen dat ze mensen willen hebben die aansluitend ook de locatie gebruiken voor diner en feest maar toch vind ik het een rare zaak. Ze zouden ten opzichte van bruidsparen wel wat flexibeler kunnen zijn. Bij ons ging het er heel anders aan toe. Als we eerder wilde trouwen kon de beheerder van het kasteel aan de gemeente doorgeven dat de trouwtijd daarna kwam te vervallen als deze natuurlijk nog niet gereserveerd was. Het tegenovergestelde dus.

Ik zou als ik jullie was inderdaad die optie tot 3 maanden van te voren niet nemen want als dan blijkt dat het niet kan moet je snel een nieuwe locatie zien te vinden en dan zijn waarschijnlijk alle gewilde locaties bezet. Succes met jullie keuze.

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #6 Gepost op: 3 mei 2007, 09:59:56 »
Ik snap het ook van hun kant wel, maar het kwam er nogal bot uit (zo van als jullie hier geen receptie doen dan kun je ook op dat tijdstip niet trouwen). Maar goed, de locatie is gewoon super en we willen daar heel graag trouwen. Dus waarschijnlijk wordt het nu 5 juni 2007 (donderdag).

Gwen

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #7 Gepost op: 3 mei 2007, 16:53:37 »
Kan me ook zeker wel voorstellen dat een locatie dat vraagt.
Ik heb ook wel van locties gehoord die een minimaal bedrag vragen voor een dag. Dus dat kan ook nog!

Maar als je drie maanden van te voren pas te horen krijgt dat je dan kan trouwen is ook wel kort dag.

Enhe een donderdag is ook een mooie dag hoor!

Desiree

 • Junior
 • **
 • Berichten: 136
  • http://
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #8 Gepost op: 31 mei 2007, 00:01:33 »
Hallo, wij zijn bij verschillende lokaties geweest en ook wij kregen dat een paar keer te horen. Mag ik een tip geven? als je een uurtje eerder trouwt kan je wel opde gewenste trouwdag trouwen. met alle voordelen van de vrijdag! Vind ik persoonlijk toch belangrijker dan het lunchprobleem. Het is maar een uurtje eerder . Maar je hebt dan wel de lokatie van je dromen, bovendien heb je meer tijd om bijvoorbeeld fotos te maken, iets langere receptie? meer ruimte bij taart aansnijden? Je kan dan om half 12 een broodje eten (weet natuurlijk niet helemaal je planning). na je plechtigheid eet je op de receptie ook weer van alles. of althans, je gasten....

Veel succes met de planning!

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #9 Gepost op: 31 mei 2007, 08:35:57 »
Hoi Desiree,

Wij hebben toch gekozen voor donderdag 5 juni omdat wij het zelf persoonlijk niets vinden om tussen de middag te trouwen. We trouwen nu om 14.30 uur. 's Ochtends gaan we foto's maken en de receptie start om 16.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur. Daarna hebben wij een diner met een kleiner groepje.

Colette

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #10 Gepost op: 1 juni 2007, 19:52:38 »
Wij hadden ook prijzen opgevraagd bij landgoed Wolfslaar maar wij vonden het in ieder geval niet te betalen.

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #11 Gepost op: 1 juni 2007, 21:47:50 »
[quote name=\'Colette\' post=\'119623\' date=\'01 June 2007, 19:52\']Wij hadden ook prijzen opgevraagd bij landgoed Wolfslaar maar wij vonden het in ieder geval niet te betalen.[/quote]

Colette, kom jij ook uit de buurt van Breda? Waar gaan jullie wel trouwen?

Landgoed Wolfslaar is inderdaad best duur, dit is ook één van de redenen geweest dat wij er voor gekozen hebben om alleen op Landgoed Wolfslaar te trouwen en geen receptie/ diner daar te geven (maar ook omdat we de zaal ergens anders mooier en gezelliger vinden). Het is een super mooie en romantische locatie, wij vinden dit beide DE locatie om te trouwen.

Colette

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #12 Gepost op: 2 juni 2007, 19:53:53 »
Hoi Bruidje,

Ik woon inderdaad in de buurt van Breda (Etten-Leur) om precies te zijn. Wij trouwen in het schitterende trouwkerkje in Etten-Leur en gaan daarna naar Made naar De KOrenbeurs voor de rest van de dag/ feest.

Wolfslaar is inderdaad een mooie locatie.

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #13 Gepost op: 3 juni 2007, 10:10:44 »
[quote name=\'Colette\' post=\'119669\' date=\'02 June 2007, 19:53\']Hoi Bruidje,

Ik woon inderdaad in de buurt van Breda (Etten-Leur) om precies te zijn. Wij trouwen in het schitterende trouwkerkje in Etten-Leur en gaan daarna naar Made naar De KOrenbeurs voor de rest van de dag/ feest.

Wolfslaar is inderdaad een mooie locatie.[/quote]

Ohja daar heb ik wel eens van gehoord. Leuk dat jullie daar trouwen! Wanneer gaan jullie trouwen?

Myriade

 • Held
 • *****
 • Berichten: 2195
 • Geslacht: Vrouw
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #14 Gepost op: 19 juni 2007, 14:34:43 »
Hey nog meer mensen uit Breda en omgeving?
Mijn aanstaande en ik wonen daar ook ... en grappig genoeg is 6 juni 2008 ook nog steeds een optie bij ons (of de 31 mei .. ik kan niet kiezen hihi).

Wolfslaar had ik ook gezien, ik had het bijna als locatie uitgekozen om mijn vriend ten huwlijk te vragen, maar gezien het gastronomisch menu heb ik daar toch van afgezien. Wij houden niet zo heel erg van liflafjes, zoals ik het altijd noem.

Wij trouwen overigens niet in Breda of omgeving, maar in Delft. Mijn ouders wonen daar, ik heb daar lang gewoond en een groot aantal van onze vrienden woont in de buurt. Bovendien zijn twee vriendinnen van mij ook getrouwd in Delft, in de prachtige zaal die ze daar op het gemeentehuis hebben, en ik wil de traditie in ere houden :wink:

Dus ik zoek een locatie rond Delft en omgeving.

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #15 Gepost op: 19 juni 2007, 15:03:47 »
Hey wat leuk, iemand uit Breda! Wij wonen niet in Breda maar in de omgeving, ik heb wel 21 jaar in Breda gewoond, dus ik voel me nog steeds wel een beetje een Bredanaar.

Wij hebben puur en alleen voor Wolfslaar gekozen omdat wij het landhuis en de locatie gewoon super mooi vinden! De receptie en het diner geven wij dan ook ergens anders, omdat wij ook niet zo van de lif lafjes zijn  :biggrin:

Toevallig dat jullie ook begin juni willen gaan trouwen. Veel succes met het kiezen van een datum en het zoeken naar locaties!

Bas

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #16 Gepost op: 2 april 2008, 22:28:49 »
Hoi Bruidje2008,

Er is inderdaad niet bijzonder veel keus in de buurt, qua speciale locaties. Centrum Breda is zo "done". Drie kwart van mn familie is daar getrouwd..., We hebben hier in Etten Leur nog een Trouwkerkje, ik ga daar ook eens checken.

Je noemt daar prijzen voor Landgoed Wolfslaar...
Zaalhuur én €26,- pp voor 1,5 uur receptie...
Het is niet niks. Kwamen er verder geen kosten bij? Ik las dat je ook met een select groepje wilde dineren bij Wolfslaar? Hoofdprijs? Of kwamen ze je hier toch een beetje jullie kant op?. "Package deal mevrouw?"  :tongue:

Ben benieuwd,
Groeten, Bas
(Ex Bredanaar, current Etten-Leur-enaar)

Bruidje2008

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #17 Gepost op: 3 april 2008, 09:12:38 »
[quote name=\'Bas\' post=\'156677\' date=\'02 April 2008, 22:28\']Hoi Bruidje2008,

Er is inderdaad niet bijzonder veel keus in de buurt, qua speciale locaties. Centrum Breda is zo "done". Drie kwart van mn familie is daar getrouwd..., We hebben hier in Etten Leur nog een Trouwkerkje, ik ga daar ook eens checken.

Je noemt daar prijzen voor Landgoed Wolfslaar...
Zaalhuur én €26,- pp voor 1,5 uur receptie...
Het is niet niks. Kwamen er verder geen kosten bij? Ik las dat je ook met een select groepje wilde dineren bij Wolfslaar? Hoofdprijs? Of kwamen ze je hier toch een beetje jullie kant op?. "Package deal mevrouw?"  :tongue:

Ben benieuwd,
Groeten, Bas
(Ex Bredanaar, current Etten-Leur-enaar)[/quote]

Hoi Bas,

Het is inderdaad zo dat er in Breda of omgeving niet zo heel veel speciale locaties zijn om te trouwen.. behalve Landgoed Wolfslaar natuurlijk!
Wij hebben het zo gedaan dat wij eerst lunchen met een select groepje op Landgoed Wolfslaar (de prijs valt erg mee!) en daarna is de ceremonie.

Receptie en diner houden wij op een locatie in de buurt (mastbos) omdat wij de arrangementen erg duur vonden en omdat daarnaast ook nog eens zaalhuur gerekend wordt (belachelijk! vonden wij).

Succes met het vinden van een geschikte/betaalbare locatie!

LadyXochi

 • Senior
 • ****
 • Berichten: 734
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #18 Gepost op: 4 april 2008, 08:26:17 »
Geen speciale locaties in Breda? En de Grote Kerk dan? Een prachtige kerk waar je een burgerhuwelijk af kunt sluiten.

En natuurlijk het kasteel van Breda, maar daar moet je eerst een militair voor aan de haak slaan. :biggrin:Receptie en diner hebben wij bij Humphrey's gedaan. Was allemaal prima geregeld! Echt een aanrader!
« Laatst bewerkt op: 4 april 2008, 08:27:07 door LadyXochi »

superwoman

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #19 Gepost op: 4 april 2008, 10:05:52 »
Ook wij vonden ze veelste zakelijk.
En vreselijk duur, terwijl wij het feestgedeelte ook niet leuk vonden. Gasten komen gelijk de feestruimte in, omdat de muziek niet in het andere gedeelte aan mag ivm met de beschilderingen. En voor mijn gasten was daar niet genoeg ruimte en vond ik het in 2en delen van het gezelschap (wat je dan toch krijgt) niet leuk.
Het eten daarboven in het restaurant, dat leek me wel geweldig.  

Ik hoop dat je nu wel helemaal tevreden bent!

In de omgeving van breda vond ik deze ook leuk trouwens.
 http://www.boswachter-liesbosch.nl/boswachter/  
Helaas wel wat oudbollige gordijnen enzo  :dry:

m.

 • Held
 • *****
 • Berichten: 1585
 • Geslacht: Vrouw
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #20 Gepost op: 7 november 2009, 12:25:25 »
spannend wij gaan volgende week kijken op het landgoed. Wij willen hier de ceremonie houden + taart eten met champagne... Op de foto's ziet het er geweldig uit, ik ben erg benieuwd hoe de wolfslaar er in het echt uit ziet!!

Zijn er nog mensen die foto's hebben laten maken op het landgoed?

caro77

 • Gast
Landgoed Wolfslaar
« Reactie #21 Gepost op: 7 november 2009, 18:18:06 »
[quote name=\'Loesje1986\' post=\'281351\' date=\'07 November 2009, 12:25\']spannend wij gaan volgende week kijken op het landgoed. Wij willen hier de ceremonie houden + taart eten met champagne... Op de foto's ziet het er geweldig uit, ik ben erg benieuwd hoe de wolfslaar er in het echt uit ziet!!

Zijn er nog mensen die foto's hebben laten maken op het landgoed?[/quote]


wij hebben/gaan er geen foto's maken (en ook niet trouwen of feesten) maar ik ken het landgoed van vroeger, ben daar in de buurt opgegroeid en mijn aanstaande ook, we hadden het hoog op het wensen lijstje staan wat betreft lokatie's maar het is ons toch wat te stijfjes/chique en eigenlijk ook veel te duur. Uiteindelijk hebben we voor iets anders gekozen. Het is er wel heel erg mooi!!

Anoniem

 • Nieuweling
 • *
 • Berichten: 1
Re: Landgoed Wolfslaar
« Reactie #22 Gepost op: 9 januari 2021, 10:37:42 »
Onze bruiloft bij Wolfslaar is een grote teleurgesteld. Absoluut het geld niet waard. Ze wilden gewoon de deal sluiten en dat was het dan. Zou graag nul ster willen geven.

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Recent Posts

Vroeg trouwen, dagindeling ideeen door Kaady
[16 april 2021, 21:30:56]


Re: Help! Ik Heb Een Korte Vraag En Zoek Een Antwoord door sandravd
[25 maart 2021, 11:58:46]


Trouwdatum door PhotobyJenny
[29 januari 2021, 11:40:09]


Re: Winter locatie Groningen/Drenthe door PhotobyJenny
[29 januari 2021, 11:37:00]


Hoe ben jij ten huwelijk gevraagd? door PhotobyJenny
[29 januari 2021, 11:22:58]

* Top boards