collapse

Auteur Topic: Bruidstaart  (gelezen 51259 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ratatosk

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #150 Gepost op: 15 september 2009, 10:32:23 »
Dat vind ik echt maf :S.
Geef je keiveel geld uit aan dure kleren en make up, smeer je er TAART overheen!

Ratatosk

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #151 Gepost op: 15 september 2009, 10:40:54 »
Dat heb ik nog nooit gehad, heb je een recept?
Het klinkt een beetje als red velvet met die superlekkere frosting *drool*.

jet17

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #152 Gepost op: 15 september 2009, 10:41:42 »
Ookal heb ik een taart..... ik vind het er erg leuk uitzien!!  :biggrin:
Maar denk niet dat ik me nog kan bedenken, net betaald hihih

Happy Bride

  • Held
  • *****
  • Berichten: 14739
  • Geslacht: Vrouw
Bruidstaart
« Reactie #153 Gepost op: 15 september 2009, 17:06:32 »
Jammer Jet maar een taart is ook heel moooi!!!
Ratatosk associeren met kinderen vind ik iets anders dan knullig en snap best dat dat de associatie van jou is, al vond ik de onze en die van Elina helemaal niet kinderachtig :biggrin:
En wat is dat toch voor een recept: Red velvet, heb het al vaak ergens gelezen maar geen idee wat het is.

Als je als vulling voor een lekkere frisse smaak wil gaan dan zou ik voor de mango passievrucht d-light jam van hero kiezen.
Hihi zat ook in onze cupcakejes en iedereen vond het een geweldige smaak oh en chocola is altijd goed.
Ik neem tenminste aan dat je voor een vulling gaat die je buiten de koelkast kunt bewaren anders is de appel yoghurt vulling ook super lekker.
Recept staat op taartforum onder "appeltaart al la vlits" of zoiets

Saskia1983

  • Ti sposerò perchè
    mi sai comprendere e nessuno
    lo sa fare come te
  • Held
  • *****
  • Berichten: 1762
  • Geslacht: Vrouw
Bruidstaart
« Reactie #154 Gepost op: 15 september 2009, 18:26:55 »
Wij hadden een traditionele Italiaanse bruidstaart: millefoglie (= duizend laagjes). Gemaakt van bladerdeeg, verse bosvruchten, gele room en slagroom: mmmm! Ze hadden er zelfs nog zo'n kitcherig bruidspaartje opgezet als verrassing voor ons (was erg lief bedoeld,  :laugh: ).

Ratatosk

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #155 Gepost op: 15 september 2009, 18:32:53 »
Ja inderdaad, het moet een buiten-de-koeling vulling worden.
Mango lijkt ons allebei lekker, ik heb al een mango patidess en ik zal de jam er eens bijzoeken voor een grondige test.

Dit is de red velvet, gewoon een keer maken en proeven:

RED VELVET CUPCAKES

Hoeveelheid is goed voor ongeveer 25 CC's
Oven voorverwamen op 175 graden.

300 g fijne suiker
200 gram boter (kamertemperatuur)
2 eieren
300 g cake bloem (krijg je door 30 a 40 g bloem te vervangen door maizena)
2 tbs (30 g) cacao
1 tsp (5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
240 ml karnemelk
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 1,5 eetlepel)
1 tsp (5 ml) vanille essence
1 tsp (5 ml) (appel)cider azijn

+/- 12 cupcakes:
150 gr fijne suiker
100 gram boter (kamertemperatuur)
1 ei
150 g cake bloem (krijg je door 15 a 20 g bloem te vervangen door maizena)
1 tbs (15 g) cacao
0.5 tsp (2.5 g) baksoda (Natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij oa apotheek)
snufje zout
120 ml karnemelk
rode vloeibare kleurstof (officieel staat 0.75 eetlepel)
0.5 tsp (2.5 ml) vanille essence
0.5 tsp (2.5 ml) (appel)cider azijn

Bloem zeven en even apart zetten. Boter met de suiker goed luchtig kloppen (5 min). Voeg de eieren toe. Mix apart in een kommetje de kleurstof, vanille essence en de cacao. Voeg dit hierna bij het beslag. Meng het zout met de karnemelk en voeg dit om en om met de bloem in 3 keer bij het beslag. Doe de baksoda en de azijn bij elkaar in een kommetje (gaat bruisen), roer even en ook dit bij beslag voegen. Nu even goed doormixen (ook even de randen met een spatel los maken). Vervolgens een flinke eetlepel per CC en voor ongeveer 18 a 20 minuten in de oven.

Ik weet dat het recept voor de frosting al een paar keer op de site staat, maar ik zet 'em voor de volledigheid toch even hierbij.

CREAM VANILLE FROSTING

Is ruim genoeg voor 30 CC's

90 g bloem
480 ml melk
400 g ongezouten Boter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml (2 tsp) vanille essence

Voor +/- 15 cc’s
45 g bloem
240 ml melk
200 g ongezouten Boter
200 g fijne kristalsuiker
5 ml (1 tsp) vanille essence

Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur.
Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast.

Happy Bride

  • Held
  • *****
  • Berichten: 14739
  • Geslacht: Vrouw
Bruidstaart
« Reactie #156 Gepost op: 15 september 2009, 18:55:33 »
Ah thanks, sla het recept gelijk op. Ben immers 3 dagen vrij :biggrin:
Die jam is echt super lekker, niet zo zuur als lemoncurd maar juist lekker fris met een klein zoetje. Is overigens niet overal te krijgen.

Kylie

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #157 Gepost op: 15 september 2009, 19:30:58 »
Btw, het kan natuurlijk ook beide. Cupcakes én taart, het beste van beide :tongue: Die mangojam ga ik onthouden, ben namelijk stapelgek op mango en as vind dat ook errug lekker.

Intense

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #158 Gepost op: 29 oktober 2009, 19:51:44 »
[quote name=\'Happy Bride\' post=\'257455\' date=\'21 August 2009, 11:44\'][quote name=\'juudske\' post=\'257453\' date=\'21 August 2009, 12:40\'][quote name=\'mwk\' post=\'256467\' date=\'18 August 2009, 21:47\']Kan iemand mij een bakker aanraden in noord-oost Brabant?? Wij willen ook graag zo'n moderne taart met felle kleurtjes (en een lekkere vulling natuurlijk :-)). Op internet vind ik allerlei super mooie taarten, maar de bakkers zitten allemaal in de randstad....[/quote]

als je echt een hippe taart wil moet je maar eens googelen op Mart Sak in Eindhoven (hemelse creaties).
Hij was helaas tijdens onze bruiloft op vakantie, maar maakt werkelijk schitterende dingen.....
[/quote]

Of zoek eens op de site van de leukste taarten.
Op dat forum is een topic waar je kunt vragen wie er voor jullie een taart wil bakken.
Zijn wel allemaal hobbie bakkers maar bij sommige zie je dat onderscheid echt niet
[/quote]

Ik ben laatst op een trouwbeurs geweest en daar stond Mart Sak (www.sakhemelsecreaties.nl) met zijn bruidstaarten.
Ik heb zoiets nog nooit gezien, echt waanzinnig!
Heel nieuwe technieken en zeer bijzondere ontwerpen.
Zeker even kijken, wij hebben onze taart besteld (moeten nog op gesprek)
Doei! :biggrin:

11-06-2010

  • Held
  • *****
  • Berichten: 4741
  • Geslacht: Vrouw
Bruidstaart
« Reactie #159 Gepost op: 29 oktober 2009, 22:07:07 »
@ intense:  Dat zijn zeker bijzondere taarten! Mooi hoor!
Ben benieuwd hoe jullie taart er straks uit komt te zien!

keek

  • Gast
Bruidstaart
« Reactie #160 Gepost op: 30 oktober 2009, 14:09:00 »
@ Kylie: precies gewoon lekker beide! :biggrin: Doen wij ook.

We hebben een bruidstaart en ik maak zelf nog cupcakes, jammie!

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Top boards