Trouwforum
Alles over trouwen => Het huwelijk => Topic gestart door: Gonda op 18 februari 2011, 15:23:31
-
Ik had deze vraag ook al gepost bij huwelijksdata maar om toch nog wat meer meningen te krijgen post
ik het ook algemeen.
Mijn schoonmoeder gaat voor ons een bruidstaart maken, dus hebben we al heel veel taarten bekeken
en hebben deze 2 uitgezocht als favorieten. Maar hier tussen kiezen vinden we echt heel moeilijk want
vinden echt beide heel mooi. Dus hoor ik graag wat meningen! (en ja dan moeten we zelf nog steeds kiezen :tongue: )
Wat is zelf wel grappig vind is dat mijn jurk ook zwart/ ivoor is (verwacht vriend niet) maar dat hij deze wel uitzoekt als leukste taarten!
-
Ik zou absoluut voor de eerste gaan. Vind ik veel mooier en specialer. :)
-
Ik ben het eens met Elina! Vind die andere een beetje to much.
-
Mooie taarten!! Wat een leuk dat je schoonmoeder ze gaat maken! Ik vind taart 1 het mooist.
Succes! :)
-
Ik vind ze allebei mooi, dus ik kan jou niet helpen...
-
Taart 2 is minder stress voor je sm. Maar ik vind zelf taart 1 specialer. Probleem is wel dat de zwarte kleurstof gaat afgeven eronder, dus de kleur van de cake kan een beetje apart worden.
-
Ik vind ze echt allebei prachtig en als ik héél eerlijk ben, zou ik het ontwerp van de ronde stapeltaart in het vierkant uitgevoerd willen hebben :). Dus zeg maar zoals de ronde taart, maar dan met vierkante taart. Ik vind vierkante taarten namelijk echt supergaaf als bruidstaart, maar de kleuren en opbouw van de ronde stapeltaart mooier!
-
bedoel je schmutzig Pepper?
Ja, schmutzig is het juiste woord. :wink:
-
De ronde vind ik het mooiste, het elegantste!
-
1e, mits die niet schmutzig wordt :tongue:
-
Ik vind ze echt allebei prachtig en als ik héél eerlijk ben, zou ik het ontwerp van de ronde stapeltaart in het vierkant uitgevoerd willen hebben :). Dus zeg maar zoals de ronde taart, maar dan met vierkante taart. Ik vind vierkante taarten namelijk echt supergaaf als bruidstaart, maar de kleuren en opbouw van de ronde stapeltaart mooier!
Voordeel van dat ze het zelf gaat maken dat dit ook nog een optie is! Vind zelf vierkant namelijk ook echt mooi!
Ja, schmutzig is het juiste woord. :wink:
Laat dat nog af door botercreme laag bijv. heen? of heb ik nu eindelijk de reden ondekt waarom sommige mensen dubbele laag fondant doen (wordt marsepein)
Maar dat leek me meer zodat het strakker zou lijken..... Maar ja als het wat raar kleurtje cake wordt er maar chocolade cake van maken :tongue: haha
-
wat is dat duitse woord dat jullie de hele tijd zeggen?
Vind ze allebei mooi hahahaha
-
hier ook maar even bemoeien, keuzes voor een ander altijd leuk :wink:
Euh ik zou gaan voor een combinatie, mag dat ook ? beetje zelfde als maewyn denk ik. Al zou ik een 'opdrukje' (hoe noem je dat? dat er een motief in de fondant/marsepein zit?) wel leuk vinden.
(persoonlijk vind ik het bedekken van een ronde makkelijker dan een vierkante, maar dat moet je sm zelf maar bekijken :wink:)
-
Ik zou ze ook mixen. De eerste, maar dan vierkant. Vind het etalage idee niet echt mooi. De taarten opelkaar wel. En vierkant mooier dan rond :biggrin:
-
Schmutzig is hmm... zompig, maar ook slordig of 'vuilig', oftwel, in dit geval is er kans dat wanneer de taart warm wordt, de zwarte kleurstof gaat afgeven op de witte fondant (of marsepein, wanneer deze wit gekleurd wordt) waardoor het er wat vlekkerig uit gaat zien en ook de cake onder de fondant een 'grijzig/zwartig' kleurtje kan krijgen. Aan de andere kant... Het zal er niet slechter om smaken!!
-
Ik hou van een stapeltaart en niet van een trapsgewijze taart, dus je raad het al, ik kies voor de linker!
Ik zou er dan wel het type bloemen van de rechter opdoen, die vind ik net iets mooier.
-
1e, mits die niet schmutzig wordt :tongue:
Plus één...
-
Ik vind ronde taart in het algemeen mooier en zou dus voor taart 1 kiezen, maar een vierkante is wel makkelijk in gelijke stukken te snijden :)
Kon mijn schoonmoeder dat maar!
-
Sluit me aan bij Sh@ron en Stimpy! :tongue:
-
Ik vind ook de 1e het mooist, nu maar hopen dat de kleur inderdaad niet afgeeft. Ben erg benieuwd ook naar je jurk, lijkt me super stoer met zwart! :biggrin: Succes met kiezen!
-
De 1e, mits niet smotsig (dat zeg ik altijd :tongue:)
-
Dat afgeven zal wel meevallen , er zit ook nog een laag creme tussen.
Ik heb zelf ook vaker zwarte bruidstaarten gemaakt en dat hoeft echt niet af te geven hoor.
Je moet de taart natuurlijk ook geen uren in de zon laten staan.. :wink: Maar dan zou elke kleur afgeven. :)
Ik vind ze alebei super ! Mijn eigen bruidstaart wordt ook zwart met ivoor.
-
ik zou voor de 1e gaan!
-
Taart 1, maar dan de bloemen wat meer verspreid en niet in 1 sliert.
Bij mij is zwarte fondant wel een beetje schmutzig :tongue: geworden, zelfs terwijl hij dezelfde dag was gemaakt.
Op zich niet eens de taart zelf, maar het gaf wel flink af op de bordjes en das ook niet zo charmant.
-
ik zie dat ik een van de weinigen ben maar vind taart 2 echt het mooist, lekker rustig en strak :biggrin:
-
Ik zou zeker voor de 1ste gaan!
-
Ik vind de 1e het mooiste!
-
Taart nummer 1 vind ik absoluut de mooiste!!
-
Ook ik vind nr 1 het mooiste!
-
Ja, ik neig ook naar nummer 1, maar wat onze bakker mij vertelde is misschien wel even handig om aan te denken: Als je de taart aansnijdt is dat met op elkaar geplaatste taartlagen lastiger. Zit er een standaard tussen, zoals bij nummer 2, dan kun je hem mooier aansnijden en heeft iedereen een gebakje met een mooie bovenkant. Tsja.. details..
Ben benieuwd wat je kiest!
Grappig trouwens, ons thema is zwart wit en hebben dus ook een zwart-witte taart...
-
Ik stem ook voor taart 1!
-
Ik vind ook taart 1 het mooist:)
-
Ja, ik neig ook naar nummer 1, maar wat onze bakker mij vertelde is misschien wel even handig om aan te denken: Als je de taart aansnijdt is dat met op elkaar geplaatste taartlagen lastiger. Zit er een standaard tussen, zoals bij nummer 2, dan kun je hem mooier aansnijden en heeft iedereen een gebakje met een mooie bovenkant. Tsja.. details..
Ben benieuwd wat je kiest!
Grappig trouwens, ons thema is zwart wit en hebben dus ook een zwart-witte taart...
Ben nu wel heel erg nieuwsgierig hoe jullie taart er dan uit gaat zien :)
-
Als je een taart stapeld zitten er altijd kartonnetjes tussen dus snijden moet geen probleem zijn.
-
taart 1! Maar ik zou het knap vinden als je moeder dit precies zo na kan maken!
-
Ik vind absoluut de ronde mooier!
-
de eerste vind ik ook het mooiste, echt heel mooi!
-
Ik zou ook voor de eerste gaan, maar ik ben persoonlijk gek van stapeltaarten :wink:
Afgeven aan het biscuit zal wel meevallen, mits de taart goed is afgesmeerd (evt. 2 keer). Als de taart koel (dus niet koud!) gezet wordt, zal het zwart ook niet gauw gaan lopen. Andere optie is als de taart in de koelkast staat, niet te lang uit de koelkast te laten staan voor het aansnijden. Maar goed, ik denk dat SM dit waarschijnlijk ook zelf wel weet, als ze op zo'n niveau als dit kan bakken? Anders kan ze vast wel wat vragen stellen op het bekende taartenforum, ik weet dat er daar een forumlid is dat heel vaak zwart/witte taarten heeft gemaakt. Kortom, ik zou me niet zo druk maken om het smotsige :tongue:
-
Ik vind nummer 1 ook het mooist :biggrin: Wij zijn zelf voor een soort van nummer 2 gegaan omdat we er zoveel hadden. We hadden ook zwart/ivoor (met rood) maar onze bakster heeft de cake bekleed met eerst de witte en dan zwarte stukjes zodat het zo min mogelijk kon afgeven. Het kleine taartje hebben wij in de vriezer voor als we een jaar getrouwd zijn :biggrin:
(http://94.100.121.239/1137100001-1137150000/1137146801-1137146900/1137146899_5_mfB-.jpeg)
-
Taart 1!
-
Ik ga ook voor taart 1
-
@ Samarinde; inderdaad zitten er kartonnetjes tussen en om de taart echt te snijden, worden de lagen van elkaar gehaald. Je kunt wel samen een eerste stuk snijden, maar daarna kunnen ze ze dus van elkaar halen.
-
Ik vind persoonlijk de sliert met bloemen op de eerste taart wel heel erg mooi, en chique,
maar de opstelling van de 2e taart, met 3 plateaus vind ik mooier...