collapse

Auteur Topic: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen  (gelezen 380649 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

 • Gast
Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Gepost op: 18 januari 2010, 09:03:50 »
dag,
we hebben fotograaf die er vanaf het moment dat wij elk zien erbij is.
bij het feest is hij echter afwezig. dit doet hij nooit verteldeh ij ons.. wel maakt hij foto's van het moment dat gasten binnenkomen maar dan vertrekt hij.
Dit lijkt me wel erg jammer toch? op het feest dienen toch ook kiekjes genomen te worden. en is best lastig ivm licht etc.
hoe gaat dit normaliter?
en moet je voor fotograaf ook diner etc betalen. hij is immers hele dag aanwezig. Oja hij vraagt 600 euro. wat vinden jullie?

heb dit ook al onder fotografie gezet maar hier komt er geen reactie op....
vandaar toch een nieuw topic!!

Marieba

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #1 Gepost op: 18 januari 2010, 09:26:37 »
Ik vind EUR 600 niet duur voor een hele dag. Bij ons is de fotograaf er tot aan het diner bij, daarna hebben we een vriend gevraagd (die hobby fotograaf is) om foto's te nemen en ik denk dat ik ook nog wat wegwerpcamera's neerzet op het feest.

melis

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #2 Gepost op: 18 januari 2010, 13:14:23 »
€ 600.00 is niet duur onze fotograaf is er van 11 ochtends tot 18.00 uur kost ons 850.00 onze film man is er van 19.30 t/m 01.00uur en kost ons 450.00

Avonds willen wij graag een film anders krijgen we te veel foto's, en vind dat gezelliger als je terug kijk.

timkim81

 • Held
 • *****
 • Berichten: 2543
 • Geslacht: Vrouw
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #3 Gepost op: 18 januari 2010, 13:22:59 »
Bij ons was de fotograaf de hele dag aanwezig en is pas weggegaan toen heft feest afgelopen was.
Vind het persoonlijk erg leuk dat we ook foto's van het feest hebben.
We hebben oa hele leuke foto's van de openingsdans en toen wij op het eind vh feest met zijn tweeën de lucht ingingen!
Op onze feestlocatie hadden ze eten voor de fotograaf en voor de DJ en zanger. Die hebben apart beneden gegeten.
Hebben hier natuurlijk wel voor moeten betalen, maar ik vind dat als de fotograaf blijft, dat hij wel recht heeft op een maaltijd!

stimpy

 • Woehoe!
 • Held
 • *****
 • Berichten: 1288
 • Geslacht: Vrouw
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2010, 14:08:46 »
Hé Han,
Je hoeft je niet bij elk nieuw topic te verontschuldigen joh... Inmiddels hebben wij wel door dat je goed kijkt voor je iets nieuws opent... :wink:

Ik wil de fotograaf ook per sé wel bij het feest. Hij komt ook geen probleem. Hij vertelde wel dat het niet gebruikelijk is, maar dat het een hele leuke aanvulling kan zijn op je fotoreportage. De fotograaf moet wel rekening houden met het licht dat vaak veel beperkter is dan normaal en het werkt het best met een fotograaf die toch al redelijk op de fotojournalistieke manier fotografeert en dus niet zo van de poseerfoto's is...

Leuke blije, spontane beelden van feestende mensen! Ik ben voor en met je eigen digitale camera (en belichtingsmogelijkheden) krijg je het toch niet zo mooi. En zonder mis je momenten als een openings/einddans en oma die de jive doet en je zwager die met z'n stropdas op tafel Elvis nadoet... Zonde...

600 euro is een redelijk bedrag.... En ja, hij moet toch wat eten... Dat is overigens iets dat je beter met de fotograaf kunt afstemmen. Als je een heel diner voor de man/vrouw regelt en hij/zij moet eigenlijk meer fotograferen dan hij/zij de kans krijgt om te eten dan zou dat zonde zijn. Wellicht heeft de fotograaf zelf een voorkeur.

Ik zou het doen...

Suusjeuh

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2010, 15:00:54 »
Mijn fotograven zijn heel de dag geweest, maar ik had dan ook de luxe om een vader en een oom te hebben die prachtig kunnen fotograveren... Juist de kiekjes van de avond vind ik heel belangrijk, omdat wij daar zelf erg weinig van meegekregen hebben...

MaFo

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2010, 19:07:53 »
Han, ik heb dit geloof ik eens ergens uitgelegd, maar dat maakt niet uit.
Veel fotografen houden het vaak in de avonduren voor bekeken. tot een uur of 10 max. Waarom? Daarna begint de alcohol te werken en krijg je soms hele vreemde foto's.
Ik heb een map op de pc met de naam: "foto's discreet". Ik hoop dat ik dat niet hoef uit te leggen. Vermoedelijk dat op jullie huwelijk de schoonmoeder niet stomdronken na 2 rosee'tjes met opgetrokken rok in een paal begint te dansen. Geloof me, zulke taferelen en andere gebeuren echter wel. Als beroepsfotograaf is dat je eer een beetje te na..

Het licht is nog tot daar aan toe. De meeste pro's hebben daar echt wel de lenzen en camera's voor.

marian1313

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2010, 21:31:30 »
onze fotograaf blijft inderdaad tot aan het begin van het feest voor wat sfeerimpressies en de openingsdans, maar verder is ze er niet bij
we zijn nog op zoek naar een bekende die op het feest foto's kan maken, maar er zal veel gedronken worden, dus veel zal niet fotoboek-waardig zijn
ik vind het wel leuk als er 's avonds nog foto's gemaakt worden, maar ze zullen dus zeker niet in hetzelfde fotoboek komen!

Melissie

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2010, 21:53:22 »
Onze fotograaf is ook tot het einde van het feest gebleven.
Ze heeft gedurende de avond nog veel leuke foto's gemaakt. Ook wel een paar van aangeschoten gasten....maar ach dat hoort erbij!

m-a-n-d-y

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2010, 22:29:29 »
Onze fotorgraaf is niet aanwezig bij het feest.
Er zullen vast de nodige mensen hun fototoestel bij hebben, dus er zullen best wat foto's gemaakt worden van de feestavond.
We vonden het alleen jammer van het geld als we haar de hele avond erbij zouden hebben terwijl er gedanst wordt en gedanst en gedanst. (hopenlijk dan)

stimpy

 • Woehoe!
 • Held
 • *****
 • Berichten: 1288
 • Geslacht: Vrouw
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #10 Gepost op: 18 januari 2010, 23:18:04 »
Soms zijn foto's van mensen die iets losser zijn door de alcohol best leuk. Ik ben met MaFo eens dat dat helaas niet voor iedereen/alles geldt. Wij kiezen er toch voor om de fotograaf erbij te houden. De fotograaf is hoop ik wel verstandig genoeg om (iig. niet met opzet) allerlei ranzige foto's te maken... :wink: (En mijn gasten zijn hoop ik verstandig genoeg om hun kleren aan te houden...) -> Op een hoop feestjes gaat het er overigens echt wel beschaafd aan toe gelukkig...

Birdy

 • Held
 • *****
 • Berichten: 7501
 • Geslacht: Vrouw
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #11 Gepost op: 19 januari 2010, 10:54:36 »
Zelf fotografeer ik ook feesten als een bruidspaar daarom vraagt, maar je loopt het risico zeer veel dezelfde foto's te krijgen. Ik probeer altijd wel verschillende dingen uit (bijvoorbeeld flitsen bij lange sluitertijd en dan je camera ronddraaien of uitzoomen), maar daar moet je ook niet te veel foto's van hebben. Ik loop daarom dan ook niet de hele tijd rond, maar zoek ook regelmatig een stoel op. Niet omdat ik lui ben, maar niet honderden dezelfde foto's te krijgen. Het is aan het bruidspaar of ze daarvoor willen betalen. Als jullie het ervoor over hebben, dan moet je dat zeker doen. En als er na 11 uur geen verrassingen meer zijn, dan kun je geld besparen door de fotograaf dan weg te laten gaan. Het zijn allemaal overwegingen die alleen een bruidspaar kan maken. Een fotograaf geeft de tips.

MissBride

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #12 Gepost op: 19 januari 2010, 15:40:39 »
Onze fotograaf is er ook niet bij.
Wij zetten op alle tafels een wegwerpcameraatje en dan mogen de gasten zelf fotograferen. Levert volgens mij hele leuke plaatjes op.

evert

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #13 Gepost op: 19 januari 2010, 16:11:30 »
een goed idee is misschien om de fotograaf te vragen alleen het eerste uur of anderhalf uur van het feest erbij te zijn en de rest niet. Dan heb je in ieder geval de openingsdans en een goede sfeerimpressie; wel zo leuk voor bijvoorbeeld je album, en het scheelt in de kosten.

Trouwring

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #14 Gepost op: 19 januari 2010, 16:46:07 »
Ook onze fotografen wilden niet bij het feest zijn, vonden wij prima. Genoeg familieleden met een fototoestel :biggrin: En het is toch ook niet echt leuk voor fotografen om op een feest te zitten met wildvreemden? En ik weet niet hoe groot je feest is, maar andersom geldt dat dan misschien ook wel.

Sh@ron

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #15 Gepost op: 19 januari 2010, 17:15:05 »
wij hebben toendertijd aan onze vrienden en familie gevraagd hun eigen fototoestel mee te nemen. Hadden van alleen het feest 450 foto's. van de dans, boeket weggooien, echt alles staat op foto.

Beter dan wegwerpcamera's want die foto's zijn kwalitatief zoooo slecht

stimpy

 • Woehoe!
 • Held
 • *****
 • Berichten: 1288
 • Geslacht: Vrouw
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #16 Gepost op: 19 januari 2010, 17:21:13 »
[quote name=\'Trouwring\' post=\'299318\' date=\'19 January 2010, 16:46\']Ook onze fotografen wilden niet bij het feest zijn, vonden wij prima. Genoeg familieleden met een fototoestel :biggrin: En het is toch ook niet echt leuk voor fotografen om op een feest te zitten met wildvreemden? En ik weet niet hoe groot je feest is, maar andersom geldt dat dan misschien ook wel.[/quote]

Eh...
Ik moet voor mijn werk ook weleens wat doen dat ik niet zo leuk vind... :wink: Wat mij betreft geeft dat niet de doorslag...

Ik vind het verschil tussen "eigen" (via familie/vrienden) dig. foto's en profi foto's vooral bij foto's van feesten (donker enzo...) erg groot. Ik verbaas me er altijd over hoe en profi prachtige foto's van evenementen kan toveren in heel slecht verlichte ruimtes... :) Zelf bak ik daar niks van met mijn cameraatje...

celinejm

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #17 Gepost op: 12 januari 2011, 17:38:27 »
Hoi Allemaal!

Wij zijn op zoek naar een goede fotograaf, en natuurlijk leuk geprijsd.

Op dit moment twijfelen wij tussen David Currie en Rudi Wells. Zijn er bruidsparen die ervaring met een van deze 2 hebben?

Of kunnen jullie een fotograaf aanbevelen, omgeving Hoofddorp?

Groetjes Céline

byBibi

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #18 Gepost op: 12 januari 2011, 21:03:01 »
verwijderd door byBibi
« Laatst bewerkt op: 12 januari 2011, 21:25:31 door byBibi »

Maewyn

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #19 Gepost op: 12 januari 2011, 21:17:30 »
Beste Bibi,

Helaas is reclame maken voor jezelf op dit forum niet toegestaan... Staat in de regels wanneer je je aanmeldt :).

celinejm

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #20 Gepost op: 12 januari 2011, 21:25:13 »
Beste Bibi,

Helaas is reclame maken voor jezelf op dit forum niet toegestaan... Staat in de regels wanneer je je aanmeldt :).


Hier sluit ik me helemaal bij aan! We hopen op dit forum juist ervaring uit te wisselen, anders wat ik wel gaan googelen! Dus voor alle andere fotograven; we hebben geen behoefte aan jullie 'professionals', dus reageer maar niet!

Klingel

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #21 Gepost op: 16 januari 2011, 21:47:50 »
Wij hebben gisteravond een gesprek gehad bij 'Kronieken in Beeld' in Zoetermeer. Dit is een man die het voor zijn hobby doet. Een ontzettend gezellige vent..

Gaat helemaal goedkomen!! Hij maakt prachtige foto's en is relatief niet duur!!

Marretje

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #22 Gepost op: 21 januari 2011, 17:25:54 »
Wij hebben gekozen voor Kenneth Tan..
Hij  komt uit Maastricht en bij ons komt hij van 8 uur s `morgens tot plm 01.00 volgende dag.
Alle foto`s komen op dvd en dat zullen er zo tussen de 2000/2500 zijn..
De mooiste foto`s  worden nog op een aparte cd gezet en op het feest komen er al foto`s van de dag op de beamer.

Reiskosten, pre shoot ,kennismakingsgesprek en ALLE foto `s van de dag zelf.. 1300 euro..
Het is best veel geld maar het klikt enorm goed,en niet onbelangrijk!! hij maakt hele mooie bruidsreportages.
Neem maar eens kijkje op www.kennethtan.nl.
Straks staan wij ook op zijn site ,  en dat lijkt met hartstikke leuk (al zeg ik het zelf.)
« Laatst bewerkt op: 12 februari 2011, 20:50:51 door Marretje »

suzan1983

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #23 Gepost op: 21 januari 2011, 21:07:49 »
celine, je hebt een pb.
Hm ik geloof dat je na 3 jaar wel een keertje van de site af bent... Jammer. We stonden altijd als voorbeeld reportage op zijn site.

SuzieB

 • Gast
Re: Fotografen Recensies en hulp bij het kiezen
« Reactie #24 Gepost op: 23 januari 2011, 12:40:47 »
Onze fotograaf wordt Astrid Termaat uit Cuijk! Via goede verhalen zijn wij bij haar terrecht gekomen. Kijk maar eens op haar site: http://www.astrid-fotografie.nl

Hele mooie foto's! Wij betalen 650 euro voor de hele dag (excl. album, maar wel alle foto's digitaal aangeleverd en een gratis foto DVD). Eén van haar foto's is ook genomineerd voor de Bruidsfoto Award 2011.

We hebben een gesprek met haar gehad en hadden daar meteen een goed gevoel bij. Het moet gewoon goed klikken, dat is vaak het belangrijkste!

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Top boards