collapse

Auteur Topic: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren  (gelezen 5012 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Melsyjo

  • Gast
Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Gepost op: 25 juli 2014, 17:50:27 »
Hallo,

Wij zitten eraan te denken om zelf een diner te verzorgen. We hebben wat vrienden die wel als obers willen spelen voor een paar uurtjes. Maar nu zitten we na te denken over eten. Iemand dit eerder gedaan? Of suggesties?
We kunnen ook voor een buffet van een catering service gaan maar vind dat minder classy en qua prijs ook het niet altijd waard. Wat denken jullie hierover? Het gaat om 20 gasten incl wijzelf.

Groetjes!

geduldig bruidje

  • Senior
  • ****
  • Berichten: 1167
  • Geslacht: Vrouw
Re: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Reactie #1 Gepost op: 25 juli 2014, 23:03:35 »
Zou ik niet zo snel doen,,, zeker geen vrienden als ober... Of ze zijn wel uitgenodigd als gast, of zezijn niet uitgenodigd.. Maar als je ze vrienden noemt zou ik ze niet inzetten als onbetaalde werkers. Daarnaast snap ik niet wat er mis is met een buffet, binnen je budget blijven vind ik heel classy hoor!

hgeertje

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 47
Re: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Reactie #2 Gepost op: 26 juli 2014, 08:28:55 »
Ik denk dat het er heel erg van afhangt wat je voor ogen hebt, hoeveel mensen je wilt uitnodigen voor het diner, waar je diner houdt (en de keuken die je beschikbaar hebt) en wat voor vrienden je hebt, die kunnen helpen.

Mijn bruiloft moet nog komen en ik eet buiten de deur. Maar ik heb wel vaak voor afstuderen van vrienden (en mijn eigen) een diner (mede)georganiseerd. Dit waren meestal groepen van 20 tot 30 man. En ik kan je vertellen: dat is een hele tour! Als je echt een 'zitdiner' wilt met drie of vier gangen dan vergt dat veel voorbereiding. Vooraf heel goed nadenken over het menu en wat daarvoor nodig is. Wat kan een dag vooraf gemaakt worden, wat moet op het moment zelf? Heb je de ruimte beschikbaar om te koken en de borden op te maken? Heb je voldoende opslagruimte/koelruimte? En koken voor zo'n grote groep is echt wel wat anders dan een dinertje aan huis voor zes.

Eerlijk gezegd: voor mijn bruiloft zou ik er niet aan beginnen. Ik ben ook geen fan van buffets, omdat ik het wat ongezelliger vind ogen. Maar aan de andere kant: die gezelligheid is er echt wel en dan gaat het gemak en de rust (lees minder stress) voor.

ananta

  • Junior
  • **
  • Berichten: 140
Re: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Reactie #3 Gepost op: 27 juli 2014, 11:55:16 »
Ik vind het organiseren van een BBQ voor 40 man al een hele toer en zou echt niet beginnen aan een diner. Of een buffer een beetje chique is ligt ook aan wat er te eten is en hoe het is aangekleed. Als er gewoon echte borden zijn is dat al veel chiquer dan plastic. Mooi tafelkleed enzo. Het voor deel van een buffet of BBQ boven een diner vind ik dat je niet alleen met de mensen praat die naast je zitten, maar dat je nog een beetje kunt rondlopen. Maar dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur.

kirriemirrie

  • Held
  • *****
  • Berichten: 1909
  • Geslacht: Vrouw
Re: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Reactie #4 Gepost op: 27 juli 2014, 15:16:34 »
Ik zou gaan zoeken naar goede food-bloggers in Nederland, die benaderen of ze er iets voor voelen om zoiets te verzorgen. Daarnaast zou ik dan eerder een advertentie ophangen bij de lokale supermarkt voor een paar vlotte meiden van een jaar of 17 die je komen helpen, je laat ze allemaal een zwarte broek aantrekken met een witte blouse en het plaatje is compleet, maar het helemaal zelf gaan doen, nee, dat lijkt me geen goed plan!

Lies86

  • Held
  • *****
  • Berichten: 3340
  • Geslacht: Vrouw
  • Wees jezelf, er zijn al genoeg andere!
Re: Ervaringen/ Suggesties voor zelf diner organiseren
« Reactie #5 Gepost op: 27 juli 2014, 15:32:48 »
Wij hebben een bbq gehouden, georganiseerd door onze cateraar.
Was erg classy zoals jij het noemt.
We hadden mooi aangeklede tafels (witte tafelkleden met paarse lopers) en van de borden tot het bestek was matchend.
Alles was mooi gepresenteerd, en er werd in eerste instantie een grote hoeveelheid in een keer gebbqt om ervoor te zorgen dat iedereen de eerste ronde tegelijk kon eten.
Wat mooie salades, en bijgerechten en we waren compleet.

Nu wil ik wel benoemen dat een cateraar vaak net zo duur of duurder is dan een locatie.
Vergeet niet dat je echt alles van a tot z moet huren. Van borden tot bestek en tafels.
Heb je een locatie die het prima vind dat je hun spullen gebruikt maar zelf eten regelt is het natuurlijk alweer anders.

Je zou eens kunnen kijken bij van a tot z bbq.
Zelf koken en bedienen zou ook niet mijn keuze zijn. Het lijkt me veel stress geven en ik had mijn vrienden liever als gast dan als ober! Maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen keuze!

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Top boards