collapse

Auteur Topic: Beperkte plaatsen: koppels opsplitsen?  (gelezen 11192 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

16cloud

  • Nieuweling
  • *
  • Berichten: 1
Beperkte plaatsen: koppels opsplitsen?
« Gepost op: 31 augustus 2020, 02:52:33 »
Hi allemaal,

Ik zit al een tijd met een enorme spagaat in m’n hoofd, wil daarom graag weten wat jullie kijk is op deze kwestie.

Na lang zoeken heb ik mijn droomlocatie gevonden. Het is niet perfect (welke locatie is dat wel..), maar de hele sfeer & omgeving is precies iets wat bij mijn verloofde en mij past.

Helaas is het (enige) nadeel van die locatie ook direct nu het knelpunt bij de gastenlijst.
Voorop gezet: mijn verloofde en ik willen geen sowieso geen poespas & grote bruiloft, wij houden zelf meer van een intieme, klein feest. Dat sluit goed aan bij de gekozen locatie, want die biedt voor de ceremonie plek voor slechts een klein aantal gasten. Alleen familie en beste vrienden dus.

Het probleem is nu dat er een aantal goede vrienden zijn (van hem) die we in principe ook graag bij de ceremonie willen hebben. Alleen is er dan geen plek meer voor hun partner. Dit is geen kwestie van principe of budget, het past gewoon echt niet.

Ik ben heel erg van de “ons bruiloft, onze wensen”, want wil ervoor waken dat de bruiloft een evenement wordt waarbij we iedereen willen pleasen. Bovendien zien we die partners van die vrienden nooit, sommigen heb ik zelfs nooit ontmoet. Dus in mijn hoofd was het simpel: die vrienden uitnodigen als daggast en dan hun partner vanaf dinner + feest.. Wat ik zelf eigenlijk al vrij sympathiek vind haha.

Maar heb wat lopen googlelen en reacties over “koppels opslitsen” op verschillende sites gelezen, waardoor ik nu toch heel erg ga twijfelen. Er wordt behoorlijk fel op gereageerd.

Is het echt zó onbeschoft? Andersom zou ik het namelijk snappen, maar dat ligt misschien aan mij. Eigenlijk zit ik nu in een driespagaat:
- die vrienden niet als daggast uitnodigen, maar als avondgast samen met hun partners. Wat jammer is, want hij wil ze er wel graag bij.
- die partners toch wel als daggast uitnodigen, waardoor we moeten wijken naar een andere locatie (al vind ik dit wel van de zotte: wij moeten onze droomlocatie laten varen om mensen uit te nodigen die zich anders achtergesteld voelen).
- die vrienden als daggast en hun partners als avondgast. Wel vooraf met die vrienden al bespreken dat de locatie erg beperkt is qua plekken en desnoods hun zelf de keus geven hoe ze uitgenodigd willen worden? Misschien blijkt wel dat ze het allemaal begrijpen en dan was mijn hele getob voor niks ;).

Ik vind het lastig hoor... hoe ver ga je om je gasten te pleasen, maar hoe blijf je tegelijkertijd dichtbij jezelf en je eigen wensen...

 

* Lid info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Top boards