Zoals beloofd hierbij de high tea recepten! Ik heb twee keer een high tea workshop gevolgd (is echt heel
leuk en lekker om te doen!) en dit zijn de gerechten die ik altijd weer maak...
Een high tea bestaat altijd uit hartig (sandwiches en stukjes quiche/hartige taart) en zoet (cake, koekjes, chocolade) en
natuurlijk scones met clotted cream en jam. Ik zal even kijken of ik nog een goed recept heb voor scones maar meestal koop ik ze kant en klaar (beetje smokkelen mag best
) En dat kun je natuurlijk met wat lekkere bonbons ook doen; die ga ik ook echt niet zelf maken! Omdat de echte clotted cream uit Engeland hier lastig te verkrijgen is, en ontzettend duur, maak ik het volgende als vervanging; meng wat opgeklopte slagroom met mascarpone kaas.
Vergeet niet plek over te houden voor je laatste stukje bruidstaart
Hier komt de rest:
Mini-bacon-kaasquiches
Voor 8 stuks
Nodig:
- 6-7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 100 gram bakbacon, in reepjes (of spekreepjes)
- 3 eieren
- 1 eidooier
- 2 ½ dl crème fraiche
- zout, peper
- 2 eetlepels fijngesneden marjolein
- 4-6 eetlepels geraspte cheddarkaas of jong belegen kaas
extra nodig: een siliconen muffinmatje of kleine taartvormpjes ingevet.
Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van ong. 40 x 20 cm. Steek uit het deeg 8 cirkels van ong. 10 cm Ø. Bekleed de mufffinvormpjes met de deegcirkels en prik de deegbodems regelmatig in met een vork.
Bak de reepjes bacon in een droge koekenpan krokant en lichtbruin. Leg de bacon op de deegbodems. Klop de eieren los met de eidooier , crème fraiche, snufje zout, peper en marjolein. Roer de kaas erdoor en schenk het eimengsel in de vormpjes.
Bak de taartjes in ong. 30 min. lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Schakel de oven na 15 min. terug naar 180˚C. De taartjes zijn goed als het eimengsel gestold is, controleer dit met de punt van een mes. Als het mes er schoon uitkomt is de vulling goed.
Serveer de taartjes warm of lauwwarm.
Sandwiches
Voor 8 personen als onderdeel van een High Tea
Ingrediënten:
- Wit of bruin brood (24 boterhammen)
- 300 gram roomkaas
- 1 theelepel wasabi (= Japanse mierikswortel; erg pittig evt. vervangen door mosterd)
- 4 theelepels limoensap ( te vervangen door citroensap)
Als beleg:
- gekookte eieren
- gerookte zalm
- gerookte kipfilet in dunne plakken
Ter garnering:
- dille
- komkommer in dunne plakjes
- bieslook
Bereiding roomkaas:
Verdeel de roomkaas in 3 gelijke delen van 100 gram.
Roer door 1 deel de wasabi en 1 theelepel limoensap
Roer door de andere 2 delen de rest van de limoensap
Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bereiding sandwiches:
De basis van de sandwiches is de roomkaas. Besmeer de boterhammen voor de zalm met de roomkaas met mierikswortel en verdeel hier de gerookte zalm en wat garnering over.
Doe hetzelfde met de rest van de roomkaas en beleg dit met de gekookte eieren en gerookte kip en garnering.
Leg de ‘bovenkant’ erop en snijd nu pas de korstjes van het brood en dan schuin door de helft (dus in driehoekjes of maak er 3 sandwichrepen van)
Kokosmakronen
Makkelijk en snel recept voor zelfgemaakte kokosmakronen!
Ingrediënten:
- 65 gram suiker
- 100 gram geraspte kokos
- 1 groot eiwit, 30 gram
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 170 C.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed met je handen.
Leg een velletje bakpapier op een bakplaat.
Maak je handen nat en draai kleine stevige balletjes van het mengsel.
Bak in 15 minuten lichtbruin en laat afkoelen.
Karamelbrownies
Ingrediënten brownies:
- 225 gram pure chocolade
- 225 gram roomboter
- 250 gram suiker
- 4 kleine eieren
- 135 gram bloem
- ½ theelepel zout
Ingrediënten karamellaag:
- 150 gram fudge (zachte karamel)
Bereidingswijze brownies:
Verwarm de oven voor op 170 C.
Vet een bakblik (of brownievorm) in van 20 x 20 cm.
Smelt de chocolade en de boter au bain marie.
Roer af en toe tot een egaal mengsel.
Klop de eieren schuimig met een garde.
Zeef de bloem in een andere kom en voeg het zout toe.
Klop in een kom suiker en eieren door de gesmolten chocolade en spatel er vervolgens de bloem door.
Schep de helft van het mengsel in het bakblik en bak in 20 minuten stevig.
Maak ondertussen de karamellaag.
Bereidingswijze karamellaag
Smelt in een steelpan de fudge.
Roer glad en smeer uit over de gebakken brownielaag.
Schep het tweede deel van het beslag erop.
Bak nog 20 minuten in de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes.
Let op: dit gerecht is heel erg lekker maar ook heel erg machtig! Tip; snijd er
kleine vierkantjes van en wat je niet gebruikt vries je in!